Espanya espera 140 milions de dosis de vacunes per a inmunitzar un 80% de la població en 2021

436

Actualitat Diària 

El Govern ha detallat aquest dimarts el pla de vacunació contra el coronavirus a Espanya, que comptarà amb 140 milions de dosis de vacunes corresponents a la compra conjunta de la Unió Europea. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que es garanteixen uns 80 milions d’immunitzacions i la cobertura nacional.

L’Executiu considera que una gran part de la població espanyola podrà estar vacunada abans que acabi l’Estat d’Alarma el 6 de maig, com ja va explicar el diumenge el president Pedro Sánchez.

L’Agència Espanyola del Medicament han insistit que totes les vacunes arribaran a Espanya amb l’autorització prèvia de l’Agència Europea del Medicament, per la qual cosa són «segures». «No s’administrarà cap vacuna que prèviament no hagi estat autoritzada per l’Agència Europea del Medicament», va afirmar la directora del AEMPS, María Jesús Lamas, en la roda de premsa de seguiment de la pandèmia celebrada el dilluns.

La vacunació comença al gener

Espanya, que amb més de 1,5 milions d’infeccions i més de 50.000 morts per la covid-19 ha estat un dels països europeus més afectats veu la llum al final del túnel amb la signatura de set contractes amb empreses que estan elaborant aquestes vacunes salvadores El contracte signat per la UE inclou les vacunes de Sanofi, Janssen, Oxford i AstraZeneca (de la qual Espanya ha adquirit més de 30 milions de dósis), Pfizer i BioNTech, les vacunes estatunidenques de Moderna i Novavax, i l’alemanya Curevac.

Si tot va com està estipulat el Pla de Vacunació començarà el mes vinent de gener en els més de13.000 ambulatoris de la xarxa sanitària espanyola. El pla de Sanitat estableix uns grups de risc en la població que rebran les primeres dosis. El Govern preveu començar amb els ancians que viuen en residències de majors, així com el personal sanitari que atén els nostres majors. Es tracta de tallar una de les principals vies de contagi durant la pandèmia.

A més, l’estratègia segueix amb la resta de personal sanitari de «primera línia» contra el coronavirus per a evitar que es produeixin més contagis en la lluita contra el Covid-19 des del sistema sanitari. Finalment, Illa ha detallat que les persones amb discapacitat que requereixen grans mesures de suport també seran prioritàries a l’hora d’administrar la vacuna.

Un 80% de vacunats al maig

Segons el ministre de Sanitat, es tracta d’uns dos milions i mig de persones que rebran les primeres dosis abans que la resta de la població del nostre país tingui accés a la vacuna contra el coronavirus fins a maig, quan el Govern espera tenir la immunitat d’un 80% de la població.

El Ministeri de Sanitat ha descartat de moment l’obligatorietat de vacunar-se del coronavirus, encara que depenent de com evolucioni la pandèmia, podria establir un decret que obligaria els ciutadans a vacunar-se per a evitar l’expansió del virus.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací