El Govern permetrà reunions de Nadal de sis persones i hi haurà toc de queda fins a la 1.00 els dies festius

410

Actualitat Diària

El Govern ha donat ha conèixer aquest dimarts el pla sanitari per al Nadal. L’Executiu central ha informat en un document oficial que la Nit de Nadal, el dia de Nadal i la Nit de cap d’any permetrà reunions de fins a sis persones i hi haurà confinament nocturn a partir de la 1.00 de la matinada durant les dues nits més festives de l’any. La resta de vespres de les festes nadalenques es mantindran els tocs de queda aplicats per les comunitats autonómas, en el cas de la Comunitat Valenciana fins a les 12 de la matinada.

L’objectiu és sens dubte el d’evitar contagis en sopars i menjars multitudinaris com les que se solen produir els dies 24, 25 i 31 de desembre i l’1 de gener, a més del dia de Reis, el 6 de gener.

En aquest cas, una família nombrosa de 10 persones, no tindria problemes per a celebrar conjuntament aquestes festivitats, ja que són persones convivents.

A més, l’esborrany demana «evitar, com a norma general, aquells viatges que no siguin estrictament necessaris». Es permetran els viatges entre comunitats, però amb la màxima precaució.

L’esborrany de l’informe ‘Proposades de mesures de salut pública enfront de la Covid-19 per a la celebració de les festes nadalenques’, elaborat pel Ministeri de Sanitat i que s’emportarà al Consell Interterritorial per a la seva anàlisi i debat amb les comunitats autònomes durant la reunió habitual dels dimecres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací