Es presenta a Càlig el II Festival de contes del Maestrat Conta’M

753

Actualitat Diària

El saló de plens de l’Ajuntament de Càlig acollia divendres passat la presentació del II Festival de contes al Maestrat Conta’M, que tindrà lloc a la població els propers 16, 17 i 18 d’octubre. L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, explicava que “des de la realització de la primera edició a Atzeneta del Maestrat, hem estat treballant amb Maestrat Viu, l’organitzador del festival, en esta cita”. “La incertesa a l’hora de fer esta edició va aparèixer a les dos parts, però finalment hem apostat per la cultura, com ja hem fet enguany en la celebració d’unes festes patronals molt culturals i marcades per les mesures d’higiene i seguretat”.

D’aquesta manera, el Festival de contes del Maestrat comptarà amb totes les mesures establertes per garantir la seguretat dels assistents, ja que, com apuntava Borràs, “per a l’Ajuntament és important recolzar la cultura i nosaltres hem donat el nostre suport a este projecte”. Juntament amb l’alcaldessa, han presentat el Festival Josep Meseguer, vicepresident de la Fundació Maestrat Viu, i Tània Muñoz, coordinadora del Festival.

Meseguer ha mostrat la seua satisfacció per la celebració del Festival a Càlig i assegurava que l’esdeveniment també perseguix generar “un impacte econòmic en la localitat i el seu entorn, a més de tenir un interès patrimonial perquè és una aposta per una activitat cultural de qualitat del nostre territori, (…) i valoritzem el patrimoni immaterial de la paraula oral, que és molt fràgil”.

De la seua banda, Tània Muñoz apuntava que esta activitat cultural “potser no és molt coneguda, però sí molt valorada per les famílies que acudixen a espectacles com els conta-contes”. “Per a nosaltres, era molt important implicar a la població, treballar en i des del territori, donarem a conèixer quines històries es conten a Càlig, i a la població, quines històries es conten a altres llocs”, assegurava Muñoz, qui destacava que “s’han adaptat i reorganitzat les activitats que oferim, amb condicions de seguretat sanitària per a tots”.

Muñoz ha donat alguns detalls de la programació del Conta’M 2020, que es presentarà pròximament i que comptarà amb tres professionals de la narració oral, tres dones narradores que contaran històries per a la infantessa però també per al públic adult i que seran Eugenia Manzanera, Ada Cusidó i Eva Andújar. El festival tindrà molt en compte els espais on es realitzaran les activitats culturals “i Càlig té places molt acollidores, i també intentarem fer algun espectacle itinerant”, com explicava la coordinadora del Festival. “Ens aproparem a diferents públics, a través de diferents espectacles”, apuntava Muñoz.

El Conta’M 2020 s’iniciarà divendres 16 d’octubre amb una activitat de formació, una jornada pedagògica per a docents que tindrà també inscripció oberta per a qualsevol que vulga acudir. Muñoz destacava la presència de la professora de la Universitat Rovira i Virgili Carme Oriol, que oferirà una conferència el mateix divendres, i la il·lustradora Laia Domènech, qui ha realitzat el cartell de l’edició d’enguany. Al mateix temps, presentava la Marató de Contes, que oferirà la possibilitat a tot aquell que ho desitge de pujar a l’escenari a contar un conte, i la visita guiada que tindrà lloc diumenge, 18 d’octubre, de la mà del regidor de Cultura Óscar Anglés.

Muñoz, igual que feia l’alcaldessa minuts abans, ha destacat el paper que tindran els membres de les entitats culturals i socials que participaran de l’organització del Festival. “Càlig té molt a ensenyar i té molta història, el Conta’M és un projecte que vol ‘obrir una caixa’ per a encoratjar la gent i que diga ‘nosaltres, tenim coses a dir’, a través de la narració oral d’històries tradicionals i contemporànies”, finalitzava la coordinadora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací