Les diputacions valencianes i catalanes busquen mancomunar-se per donar l’espenta definitiva al Corredor

32099

Actualitat Diària

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València han mantingut una reunió de treball aquest dijous al Palau de la Diputació de Tarragona, en la que han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Martí, i el de València, Toni Gaspar.

La reunió pretén ser la primera d’una sèrie de trobades entre aquestes diputacions, a les quals es pretén sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. La voluntat ha sigut posar l’accent en aquells projectes que els uneixen. Tots i totes han coincidit a posar en valor la col.laboració institucional amb totes les administracions des del respecte a les competències que té cadascuna.

En la trobada, els representants d’aquestes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, han subratllat la necessitat urgent d’impulsar aquesta infraestructura ferroviària, vital per a l’activació econòmica i social dels municipis i han apostat perquè les diputacions hi tinguin un paper actiu.

D’altra banda, i com a membres d’Art Llatí i Partenàlia, en l’àmbit de l’Euroregió, aquestes diputacions han remarcat la importància de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupació que comparteixen totes aquestes institucions.

Durant la trobada, s’ha posat de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les polítiques públiques municipals, especialment durant els últims anys. Al mateix temps, han reclamat una major flexibilitat normativa en relació a la gestió diària dels municipis, especialment els més petits, en matèries com normatives de despesa, de contractació pública o urbanística.

Declaracions de José Martí

Per al president de la Diputació de Castelló, José Martí, “ha sigut una reunió molt positiva, en la qual sobretot hem posat en comú el que ens uneix com a diputacions”. Un dels elements substancials ha sigut “el treball conjunt en defensa del Corredor Mediterrani, perquè és una demanda de la nostra societat, dels nostres empresaris i dels nostres municipis i, per descomptat, les diputacions volem estar presents i fer més clara la demanda del Corredor, que ha de ser una realitat”.

D’altra banda, en la trobada ha estat molt present “la reivindicació del paper de les diputacions com a administració local, perquè som un element fonamental per a millorar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”. En aqueixa línia, ja incidit en “demanar una flexibilització de les normatives, com el sostre de despesa o la Llei de Contractació, perquè ens afecten directament el dia a dia a les administracions locals”.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d’aquest dijous a Tarragona s’han emplaçat per defensar totes aquestes posicions en la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars , que tindrà lloc el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federació Espanyola de Municipis y Províncies (FEMP).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací