Emergències coordina 193 rescats en helicòpter durant 2020, un 11% menys

451

Actualitat Diària

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha coordinat un total de 193 serveis de cerca, salvament i rescat de persones entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020, la qual cosa suposa un 11% menys que en el mateix període de l’any 2019 segons dades de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant. A la província d’Alacant es van desenvolupar 121 rescats, 49 menys que en 2019; a València van ser 49 i a Castelló 23.

Per comarques, la majoria dels serveis es van realitzar a la Marina Baixa (48) i a la Marina Alta (27). El Grup de Rescat del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant també va efectuar 15 rescats al Vinalopó, 11 en el Alacantí i 4 al Baix Vinalopó. A València, el major nombre d’intervencions es va produir en els Serrans (7), la Ribera Alta (6), la Vall d’Albaida (3), la Safor (3) i el Camp de Túria (3). A Castelló, la comarca amb més rescats va ser l’Alt Millars (5), seguida de l’Alt Palància (4), la Plana Baixa (3) i el Alcalatén (3).

Des del final del confinament destaca l’increment de serveis de cerca i rescat de persones que s’extravien o lesionen practicant senderisme o esport en la naturalesa, especialment en zones de muntanya, durant els caps de setmana i els dies festius, sobretot a Alacant.

L’helicòpter Victor-0 de coordinació de la Generalitat va participar en 29 cerques i rescats mentre que el Victor-1 d’Emergències va realitzar 44 intervencions a València i Castelló i una més a Alacant. L’helicòpter Alpha 1 del Consorci de Bombers d’Alacant va realitzar 120 rescats en aquesta província durant 2020. A més, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) també compta amb dos drons i una cambra termogràfica que poden utilitzar-se en cerques de persones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací