Els xiquets i les xiquetes de Castelló expliquen com utilitzar els nous contenidors de color marró

741

L’alumnat de primària protagonitza la primer acció de la campanya informativa ‘Un marró de tots’ impulsada per l’ajuntament

Actualitat Diària

Amb la posada en marxa del sistema de recollida selectiva de residus orgànics s’activa també la campanya informativa ‘Un marró de tots’, amb què l’Ajuntament de Castelló realitzarà diverses accions per a explicar la ciutadania l’ús dels nous contenidors i la importància de separar aquestes restes a la llar.

Per a aconseguir-ho, el consistori compta amb l’ajuda dels escolars que protagonitzen el primer audiovisual d’aquesta iniciativa, on expliquen que al contenidor marró s’han de dipositar restes com ara les raspes de peix i els ossos de la carn, el paper de cuina brut, restes de pa o pells de fruita i verdura. Els xiquets i les xiquetes també parlen sobre els productes que es poden fabricar amb l’orgànica, com l’adob per a les plantes.

“Després dels tallers que vam fer el curs passat a les escoles, l’alumnat va entendre perfectament que es pot llançar al contenidor marró i que no”, motiu pel qual “anem a traslladar el mateix model a la resta de col·lectius de la ciutat, per tal que tota la ciutadania sàpiga com utilitzar i traure el màxim partit a aquest sistema de separació”, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. L’edil ha agraït la col·laboració dels centres i de l’alumnat per tal de fer que el missatge arribe a les famílies.

Aquesta serà també la missió dels cinc educadors i educadores ambientals que incorpora l’Ajuntament de Castelló per tal de fomentar el reciclatge de totes les fraccions, tant als domicilis com al comerç i l’hostaleria. L’equip també realitzarà accions per a incentivar l’ús dels ecoparcs i per a conscienciar sobre els riscos dels abocaments incontrolats.

La recollida selectiva de restes orgàniques funciona des de la passada matinada a Castelló després de la instal·lació de 1.098 contenidors als sis districtes de la ciutat. El servei s’ha reforçat amb l’adquisició de huit nous vehicles i la incorporació de deu operaris de recollida i neteja. Aquesta acció també permetrà sumar a la recollida selectiva els 150 nous contenidors d’envasos cedits per Ecoemebes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací