Actualitat Diària
Aquest Sant Valentí serà el primer de la història en el qual els restaurants no s’ompliran d’enamorats, ni a les botigues hi haurà tantes compres d’última hora. Distància social, limitacions d’oci i confinaments parcials compliquen seguir amb les tradicions. L’estudi “Està canviant el covid les regles en l’amor?”, dut a terme per la startup d’energia verda Bulb, revela que en plena tercera ona, la sostenibilitat s’ha colat en el terreny amorós. El 81% dels valencians afirma que ser sostenible és una característica important a l’hora de trobar la seva mitjana taronja, 11 punts per sobre de la mitjana espanyola.
La fórmula per a triomfar en l’amor: ser bo, divertit i treballador
El covid està canviant la nostra manera de relacionar-nos, i també la nostra escala de prioritats en l’amor. Després de prop d’un any de pandèmia, els valencians ja no li donen tanta importància a l’atractiu físic, que cau a la novena posició, i valoren més el caràcter i les qualitats personals quan coneixen a algú nou. L’estudi revela la fórmula per a triomfar en l’amor a la Comunitat Valenciana: ser bona persona (70%), ser treballador/a (49%) i tenir sentit de l’humor (46%). En matèria verda, la passió pels animals (24%), gaudir de la naturalesa (21%) i la preocupació pel medi ambient (16%) es fan un lloc també en el llistat de requisits més valorats.
Una vegada es fa el pas a la primera cita, l’estudi apunta, de nou, al fet que el caràcter de la persona és la millor arma. Que sigui educat/a (55%), divertit/a (54%) i que tingui temes interessants de conversa (43%) són els ingredients infal·libles per a aconseguir una segona trobada. La preocupació pel medi ambient (reciclar, reduir l’ús de plàstic, etc.) és la característica sostenible que més es té en compte en la primera presa de contacte (15,5%). En el costat oposat, els trets menys atractius són que l’altra persona no sigui educat/a (56,5%), sigui un cregut/a (55%), i que sigui avorrit/a (42%).
No ser eco-friendly pot deixar-te sense una segona cita
La consciència mediambiental ha adquirit tal importància que pot ser motiu més que suficient per a descartar una segona cita. Accions poc sostenibles com tirar les escombraries al sòl o ser irresponsable amb el Coronavirus serien raons de pes per al 32% i el 26% dels valencians, respectivament, per a no voler continuar coneixent a aquesta persona. Els valencians li atorguen més rellevància a aquestes qüestions que la mitjana espanyola, que se situa en el 30% i el 20%.
En aquesta línia, els negacionistes del canvi climàtic tenen menys opcions de lligar: més d’un 45% es plantejaria deixar a la seva parella o no començar una relació amb algú si aquesta persona no es preocupa res pel medi ambient, no recicla i no li importa cuidar de la naturalesa. Precisament, una vegada demostrat que les pandèmies estan relacionades amb la destrucció del medi ambient segons WWF, per a més del 71% dels valencians és ara molt més important que la seva parella es preocupi pel planeta i prengui accions per a ser més sostenible.
Parelles més verdes: la consciència ambiental és ‘sexy’
Quan l’amor ha triomfat i la relació es consolida, l’estudi revela que gairebé 4 de cada 10 valencians tenen propòsits sostenibles i li agradaria reduir el seu impacte en l’entorn al costat de la seva parella. El 29% s’ha proposat ser més sostenible aquest 2021, el 23% qualifica d’atractiu seguir un estil de vida més ecològic i un 21% també creu que és sexy sortir amb algú que té consciència ambiental.
En matèria de convivència, l’estudi de Bulb revela les peticions dels valencians per a evitar picabaralles a casa: ser responsable (60%), no malbaratar diners (58%), no malgastar energia a casa (tancar l’aixeta, apagar l’interruptor…) (58%) i col·laborar en les tasques domèstiques (47%).