Els tres hospitals de campanya de la Comunitat han atès a més de 200.000 persones

423

Actualitat Diària

Els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, construïts al costat dels hospitals de referència de cada província, han atès fins al moment a més de 200.000 persones.

Aquests centres van entrar en funcionament a l’abril de l’any passat i se situen al costat de l’Hospital la Fe de València, Hospital General d’Alacant i Hospital General de Castelló. Des de la seva posada en marxa han anat desenvolupant diverses actuacions assistencials amb la finalitat d’alleujar la pressió assistencial hospitalària, sobretot en els moments més crítics de la pandèmia.

D’aquesta manera, els hospitals de campanya s’han anat emmotllant a les necessitats assistencials de cada moment durant la pandèmia, acollint a pacients lleus en cas de requerir ingrés hospitalari, o habilitant espais específics per a la realització de proves PCR o per a donar suport al personal d’Atenció Primària en les vacunacions tant de grip com de la COVID-19.

Així, fins avui, prop de 300 persones de la Comunitat Valenciana ha ingressat en un hospital de campanya. Es tracta de pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en COVID-19, que han estat prèviament en un hospital d’aguts i que es troben en fase de resolució de la malaltia.

En concret, a l’hospital de campanya de València han ingressat 93 persones fins ara, 168 a l’hospital de campanya d’Alacant i 31 pacients en el de Castelló.

Per a això, els hospitals estan dotats de controls d’infermeria i consultes mèdiques, a més del mobiliari necessari per a l’atenció del pacient i tot l’equipament per a l’assistència clínica (preses d’oxigen, punts de radiodiagnòstic, respiradors, etc).

Cal destacar que quan disminueix la pressió hospitalària durant la pandèmia, els tres hospitals compten amb una superfície àmplia per a poder dur a terme diferents actuacions assistencials, de manera que es pugui donar suport als centres sanitaris i a professionals d’Atenció Primària.

De fet, l’hospital de campanya de la Fe compta amb una superfície de més de 2.500 metres quadrats, l’hospital de campanya del General d’Alacant compta amb 4.600 metres quadrats de superfície i el de campanya del General de Castelló disposa d’una superfície de 3.550 metres quadrats.

Proves PCR i vacunació de professionals

A l’hospital de campanya de la Fe, per exemple, es realitza una mitjana de 450 proves PCR diàries, arribant fins i tot a realitzar-se fins a 700 proves diàries. En total, fins al moment, ja s’han realitzat més de 145.000 proves PCR per a la detecció de la COVID-19.

Així mateix, una altra de les actuacions assistencials que s’està realitzant en aquests centres per a donar suport a l’activitat dels centres sanitaris és la campanya de vacunació. Més de 4.200 professionals van ser vacunats amb la primera dosi enfront de la COVID-19 a l’hospital de campanya d’Alacant.

A l’hospital de campanya de Castelló també s’ha establert un punt de vacunació enfront de la COVID-19 dependent de la Unitat de Medicina Preventiva, en el qual han estat vacunades 2.800 persones.

Aquestes instal·lacions també han acollit punts de vacunació de la grip. De fet, a l’hospital de campanya d’Alacant s’han vacunat fins al 31 de gener 2.450 professionals, i a l’hospital de campanya de Castelló a 1500 persones.

D’altra banda, en aquestes instal·lacions s’ha realitzat la recollida de mostres dels participants en l’estudi de serologia que ha dut a terme el Ministeri de Sanitat durant la pandèmia.

Així mateix, a l’hospital de campanya d’Alacant, que compta amb una àmplia superfície, s’ha dedicat un espai per a la realització d’extraccions de sang per part del servei d’Anàlisis Clíniques. En aquesta instal·lació s’han habilitat també espais per a acollir a migrants que precisaven d’aïllament, alguns d’ells han requerit d’ingrés o simplement han rebut atenció mèdica en aquestes consultes.

En aquest sentit, l’hospital de campanya de Castelló també ha aprofitat aquestes instal·lacions per a agilitar l’activitat assistencial. Per això, s’ha arribat a crear un espai per a albergar la unitat centralitzada de proves, principalment per a processos preoperatoris. A més, s’ha situat una sala de pre-ingrés hospitalari per a reforçar l’espai assistencial del servei d’Urgències, dotat de llits, equipament clínic i control d’infermeria.

En definitiva, els tres hospitals de campanya han permès incrementar la capacitat assistencial hospitalària i alleujar la pressió assistencial en els pics alts de la pandèmia, convertint-se en espais assistencials dotats d’equipament per a respondre a les demandes assistencials de cada moment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací