Els sindicats UGT i CCOO exigeixen pujar salaris i repartir riquesa pel Dia del Treballador

297

Tornaran a dur a terme una manifestació dilluns que ve pels carrers de Castelló

Actualitat Diària

Els sindicats de la província de Castelló es preparen per a celebrar i reivindicar el Dia de la Salut i Seguretat en el Treball, el pròxim 28 d’abril, i el Dia Internacional dels Treballadors, el primer de maig. Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) tornaran a dur a terme una manifestació dilluns que ve pels carrers de Castelló sota el lema ‘Pujar salaris, baixar preus, repartir beneficis’.

Els líders de tots dos sindicats, Francisco Sacacia, secretari general d’UGT-PV Comarques de Castelló, i Albert Fernàndez, secretari general de CCOO-PV Comarques del Nord, han fet una crida als treballadors i treballadores de la província per a “eixir al carrer i aconseguir unes condicions de treball dignes”.

En relació al 28 d’abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball, Francisco Sacacia ha incidit en la necessitat de reduir els índexs de sinistralitat laboral. “Castelló va tancar 2022 amb més de 8.200 accidents laborals amb baixa, 25 sinistres greus i huit morts. La sinistralitat laboral és l’assignatura pendent i un problema social, perquè té costos humans i econòmics”, destacava Sacacia.

El secretari general d’UGT-PV ha demanat més implicació als governs per a reduir els accidents, així com més mitjans per a la Inspecció de Treball, limitar l’exposició a substàncies tòxiques com l’amiant, disminuir l’impacte del canvi climàtic en el mercat laboral i protegir la salut mental dels treballadors. “Una de les principals causes de defunció en horari laboral són els infarts i els vessaments cerebrals, problemes per l’exposició a riscos psicosocials”, ha lamentat.

Respecte a la manifestació amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Treballadors, dilluns que ve 1 de maig, Sacacia ha comentat que “des de l’any passat s’han aconseguit assoliments, però ara la situació és complicada, sobretot per a les classes mitjana i baixa, perquè encara que l’IPC ha baixat, no ho han fet els preus dels aliments, hipoteques i combustibles“.

Entre els assoliments aconseguits en l’últim any, des de CCOO i UGT han destacat la reforma laboral en matèria de negociació col·lectiva i contractació. Segons ha explicat el secretari general d’UGT-PV, això ha permés que hi haja un “14% de contractació indefinida a Castelló, amb pics de fins al 60%”, permetent així que continue sent una de les províncies amb més contractes indefinits. A més, també ha ressaltat l’acord perquè es mantinga el poder adquisitiu de les pensions, i la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 1.080 euros.

Finalment, els líders de tots dos sindicats han fet una crida per a la manifestació de l’1 de maig, “perquè els treballadors demostren davant els empresaris la força que tenen”. “No és els mateix que les persones que manen vegen una concentració de 100 persones que una de 2.000, no té res a veure”, explicava Sacacia. Per part seua, Albert Fernàndez, apuntava que “els drets costen molt d’aconseguir i es van molt ràpid, per això cal barallar-los dia a dia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací