Els quatre grans centres de vacunació atendran dos milions d’habitants de 33 municipis

450

Actualitat Diària

Gairebé dos milions de valencians i valencianes (1.932.973), més del 45% de la població que serà vacunada, ho farà en els quatre grans espais que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha habilitat a Alacant, Elx, València i Castelló de la Plana. Aquesta població correspon als 33 municipis que estan sent citats en aquests grans espais de vacunació massiva.

Per a això, s’han habilitat el Auditori i Palau de Congressos de Castelló, que aglutina 5 municipis; la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en la qual es vacunaran persones de 19 municipis diferents; la Ciutat de la Llum d’Alacant, destinada als veïns de la ciutat d’Alacant; i la Institució Firal Alacantina (IFA) d’Elx, que serveix d’espai per a 8 localitats.

En els 18 punts de vacunació específics situats al llarg de les zones més poblades de la Comunitat Valenciana seran vacunades persones procedents de 274 localitats. Xàtiva, amb 40 municipis, és el centre que més poblacions abasta, mentre que Mislata o Sant Vicent del Raspeig agrupen 4 municipis cada centre de vacunació específica.

Els restants 240 municipis s’agrupen en 48 zones bàsiques. En elles la vacunació es realitzarà, com a mínim, en les 48 capçaleres de la zona, però, en funció del nombre de vacunes de què disposi la Comunitat Valenciana, la vacunació es pot realitzar fins i tot en les 240 localitats si fos necessari.

Els centres de salut i consultoris són els espais on, en les zones bàsiques, se citarà a ciutadanes i ciutadans per a procedir a vacunar-los. D’aquesta manera, els departaments de salut organitzaran, en funció de la disponibilitat de vacunes i dels propis centres, l’administració de les dosis en els propis municipis, evitant així el desplaçament a altres llocs de capçalera molt distants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací