Els ‘Premis Turisme’ reconeixen de manera especial l’esforç i contribució del sector en la recuperació

520

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns, 20 de setembre, la resolució de la concessió dels ‘Premis Turisme’ que ha atorgat el jurat en la seva edició corresponent a 2021 en cadascuna de les modalitats convocades.

‘Premis Turisme Comunitat Valenciana’ són uns guardons que tenen com a objectiu reconèixer a persones, entitats i institucions que durant l’any hagin destacat per la seva labor a favor del turisme en la Comunitat.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, presidirà el lliurament de premis que tindrà lloc el pròxim dia 4 d’octubre en el Palau de la Generalitat.

En aquesta edició, el mèrit ha recaigut en aquelles empreses i entitats que des de la seva especialització turística (promoció, impuls al turisme sostenible, inclusiu, etc.) han contribuït i contribueixen a la recuperació de l’activitat turística en la Comunitat Valenciana, després de la crisi ocasionada per la COVID-19.

En l’edició de 2021, el guardó a la “trajectòria turística” ha estat atorgat a Turiart. Aquesta categoria reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, com el desenvolupament de la seva professió o activitat mitjançant una participació activa i participativa dins de les seves empreses, en pro del turisme.

El Premi a “la formació, recerca i innovació turística” ha estat concedit a la Cooperativa Viver. Aquesta modalitat s’atorga a qui en 2021 hagi desenvolupat projectes de base innovadora que comportin un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

El reconeixement ‘A la promoció i comunicació turística’ s’ha atorgat ex aequo a l’Ajuntament de Cullera i a Castelló Ruta del Sabor. Aquesta modalitat reconeix les accions o campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com els destins sempre que hagin suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incideixin en els seus valors diferencials i incrementin el flux turístic.

En la modalitat ‘al turisme sostenible’ s’ha reconegut al Parc Natural Valltorta Gasulla. En aquesta categoria es reconeix a les persones que en 2021 hagin contribuït significativament al desenvolupament per al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, la Fundació CV Marq ha estat la guardonada en aquesta edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu’. En aquesta categoria es reconeix a aquelles persones que en 2021 han contribuït significativament a la millora de l’accessibilitat en tots els components del sector turístic.

També es valoren les iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià implantant accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

Esments Especials

A més, aquesta edició de Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga un esment especial per la seva important labor en l’àmbit formatiu a la Fundació Comunitat Valenciana Canyada Blanch. Aquesta entitat impulsa el turisme cultural a través de la capacitació d’agents que actuen en la planificació, gestió i promoció d’aquest producte.

També s’ha atorgat un esment especial, a títol pòstum a Dolores Salvador, per la seva aportació a la millora de la qualitat del producte turístic gastronòmic valencià i a Juan Antonio Calabuig, per la seva contribució, des del periodisme, a la difusió del relat turístic de la Comunitat Valenciana.

Finalment, destacar que aquests premis tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten cap prestació econòmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací