Els pick-ups de Nissan: un viatge al laboratori de la resistència

725

Actualitat Diària

Com seria poder conéixer el rendiment del nostre vehicle d’ací a una dècada? I saber com respondria davant el desafiament d’una duna o d’una carretera gelada? La resposta està en el laboratori d’assajos del Centre Tècnic Europeu de Nissan a Espanya (Nissan Technical Centre Europe -NTCE Spain-).

Per a assegurar el màxim nivell de qualitat i prestacions dels vehicles de la companyia és necessari portar-los al límit. Aquest repte forma part de les activitats de l’equip d’assajos de vehicle, de més de 90 enginyers, que treballen en aquest centre, situat a la Zona Franca de Barcelona al costat de la planta de producció de Nissan Motor Ibèrica (NMISA).

Jordi Abelló, director d’assajos de desenvolupament de vehicles, afirma: “En el ‘simulador de carretera de 4 pals’ en tan sols 4 o 5 setmanes podem sotmetre el vehicle a les càrregues verticals i torsions que rebrà en més de 10 anys de vida”.

En un altre dels equipaments, el ‘banc de confort’, Ángel Fontanillo, enginyer sènior d’assajos, participa en l’anàlisi de les vibracions transmeses al vehicle durant la seua conducció per tota classe de terrenys i en quina magnitud són percebudes pels ocupants. “L’objectiu d’aquestes proves és optimitzar el confort durant la conducció. Estudiant els resultats, es realitzen els ajustos necessaris en el vehicle perquè els clients senten la major comoditat possible”, explica.

NTCE Spain és la seu europea de desenvolupament del pick-up Navara 2019, un vehicle excepcional tant en carretera com fora d’ella gràcies a la seua combinació de confort, rendiment, capacitat de càrrega i resistència.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací