Els parcs científics llancen Innotransfer, una iniciativa d’innovació oberta per a cinc sectors claus

518

Actualitat Diària

Impulsar la innovació en sectors econòmics clau de la Comunitat Valenciana. Aquest és un dels principals objectius del projecte d’innovació i transferència Innotransfer posat en marxa pels parcs científics valencians. La segona edició d’aquesta iniciativa multisectorial d’innovació oberta i gestió col·lectiva, començarà dijous 8 d’octubre de 2020 i finalitzarà el mes de desembre. Així, durant aquest període es realitzaran un total de cinc fòrums temàtics en modalitat virtual dirigits a promoure la transferència de coneixement donant suport a la seua Estratègia Regional d’Innovació i Especialització Intel·ligent. Els sectors que abordaran són Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores. Es pot accedir a més informació i inscriure’s en el programa en https://innotransfer.org.

Així, cada parc científic valencià liderarà una temàtica i dinamitzarà la innovació per a un sector del teixit empresarial valencià, comptant amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Amb això, es pretén ampliar l’abast i èxit de les propostes de col·laboració entre investigació i empreses, aportant solucions, talent i coneixement per a cada projecte a través de la recopilació d’expressions d’interés i una gestió de matching entre elles. Per a això, en aquest procés actuaran com a gestors del networking les cinc universitats públiques de la CV, parcs científics, instituts tecnològics de REDIT, empreses, associacions empresarials i entitats dinamitzadores de l’ecosistema de startups.

El primer webinar, que es realitzarà el 8 d’octubre, estarà dedicat a la innovació en Automoció i Mobilitat Sostenible. El seu llançament està promogut pel Parc Científic Ciutat Politècnica de la Innovació de la Universitat Politècnica de la València i compta amb la col·laboració de l’Associació Valenciana de la Indústria de l’Automoció (AVIA). Aquest fòrum es construeix sobre les activitats del Mobility Innovation Vlc Hub i es recolza en les conclusions del Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat de l’AVI.

Per part seua, el segon esdeveniment d’aquest programa versarà sobre Agroalimentació. Coordinat per la Fundació Parc Científic Universitat de València, cerca posar en contacte l’oferta de coneixement i la demanda de les indústries proveïdores, transformadores i distribuïdores d’aquest sector que aporta el 9% del PIB en la Comunitat i el 12% de les ocupacions. Tindrà lloc el 5 de novembre amb un webinar en el qual s’abordaran els principals reptes i oportunitats a curt, mitjà i llarg termini en el sector, prestant especial atenció a les conclusions del Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat en Agroalimentació de l’AVI.

L’Hàbitat Sostenible serà el tema principal del tercer webinar, organitzat per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, per a la jornada del 10 de novembre. El principal objectiu d’aquest webinar és connectar als representants empresarials i agents científics i tecnològics valencians per a fer front als reptes futurs que planteja l’hàbitat sostenible a curt, mitjà i llarg termini. Per part seua, la jornada dirigida a l’àmbit de la Salut se celebrarà a mitjan novembre.

El 26 de novembre, el Parc Científic de la Universitat d’Alacant serà l’encarregat d’organitzar l’últim dels webinars amb l’objectiu d’aportar solucions tecnològiques innovadores per als reptes prioritaris de la Comunitat Valenciana en l’àmbit de les Tecnologies Habilitadores, així com, de definir les accions necessàries per a accelerar la seua implantació en el teixit empresarial de la Comunitat.

Després de cadascuna d’aquestes jornades s’obrirà un període de generació i foment del diàleg entre investigació i empresa que es divideix en dues fases. La primera consistirà en la recopilació d’Expressions d’Interés (EoI), que recolliran necessitats concretes d’empreses i oportunitats específiques promogudes pels centres de coneixement generadors d’I+D en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. El següent pas consistirà en la detecció d’oportunitats i la posada en contacte entre les parts per a activar la seua col·laboració (matching).

Les empreses i investigadors interessats en registrara en els webinars temàtics, o accedir a les ponències en diferit, o participar en les sessions d’intercanvi de solucions poden fer-ho a través de la web http://www.innotransfer.org. La sèrie de fòrums i sessions networking d’aquesta segona edició poden seguir-se des de les xarxes socials del mateix esdeveniment i amb l’etiqueta mitjà social #Innotransfer. L’any passat van ser la Intel·ligència Artificial i la Biotecnologia els dos focus d’atenció d’aquest projecte que connecta en una sola acció coneixement, tecnologia i empreses per a impulsar la innovació en la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací