Els llauradors demanen a Puig que lidere el moviment agrari valencià i li entreguen 10.000 firmes de reclamació

714

Actualitat Diària

Representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’han reunit hui amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i li han demanat que encapçale el moviment agrari valencià i l’han instat a que juntament amb el President de l’Estat Espanyol es converteixca en lobby davant les institucions europees.

De fet, és la primera vegada que el president de la Generalitat Valenciana es reuneix amb la Plataforma i ho fa després dels moviments que van tindre lloc els anys 2018 i 2019, i de la manifestació, convocada pels principals agents agraris de la Comunitat Valenciana, que va tindre lloc divendres 14 de febrer i a la que es va adherir la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

Davant açò, des de la Plataforma s’assenyala que “necessitem el suport de totes les institucions, en especial de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya”, apunta el portaveu de la Plataforma, César Estañol. 

llauradors

A més, s’ha entregat al President les més de 10.000 signatures recollides amb les que es reclamen a les administracions competents cinc actuacions principals: la revisió i renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea i països tercers en relació amb la importació de cítrics; garantir la salut dels consumidors europeus informant de les substàncies prohibides per la Unió Europea amb les quals estan tractats els cítrics importats de tercers països; garantir la sanitat vegetal dels cítrics europeus, adoptant les mesures necessàries per a la no entrada de plagues i malalties de tercers països; assegurar el compliment de la llei de la cadena alimentària amb la finalitat de garantir una renda digna al llaurador, i garantir l’etiquetatge correcte de l’origen i varietat del producte.

Aquestes signatures es faran arribar també a les diferents administracions amb competències en el sector agrari, “en primer lloc voliem entregar personalment

les signatures al màxim representant dels valencians i demanar-li que encapçale aquest moviment citrícola. Després entregarem les signatures corresponents al Ministeri d’Agricultura i a la Comissió d’Agricultura Europea”, explica Estañol.

A més, li han traslladat els assumptes que preocupen al sector, de manera que el President s’ha compromès a actuar, “s’ha obert una línea d’actuació i hem acordat, a proposta del President, que en els pròxims mesos ens tornarem a reunir per a comprovar si ha hagut avanços i mirar noves vies d’actuació”, assenyala el portaveu d ela Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

reunio llauradors

Vila-real dóna suport a la plataforma

La plataforma, de la qual forma part l’Ajuntament de Vila-real, representada per l’alcalde, José Benlloch, i el regidor José Ramón Ventura Chalmeta, ha lliurat al president més de 10.000 firmes en les quals reclamen a les administracions competents mesures per a garantir una renda digna per al llaurador, potenciar els productes valencians i revisar els acords comercials entre la Unió Europea i tercers països.

Benlloch ha destacat el suport de la ciutat de Vila-real al sector agrari. “L’agricultura és un dels eixos principals de la nostra economia; és passat, present i ha de ser futur. Per per això, hem d’aconseguir recuperar unes condicions de dignitat per al llaurador, fent rendible el conreu de la terra amb criteris de sostenibilitat i competitivitat. Tenim el millor producte i l’hem de saber defensar i potenciar entre tots”, assegura l’alcalde.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací