Els jutjats ‘tomben’ de nou a Airbnb i acumula ja quatre sentències guanyades contra el instrusisme

750
GRA292. Londres. 07/11/2016,- El presidente de la comunidad de Valencia, Ximo Puig (izda), conversa con el secretario autonómico de la Agencia Valenciana de Turismo, Francesc Colomer, en el stand de Valencia en el marco de la celebración de la Feria de Turismo Mundial de Londres, considerada una de las principales del mundo en este sector. EFE/Elvira Urquijo A.

Actualitat Diària

El Jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha desestimat el recurs interposat per la plataforma de lloguer turístic AIRBNB Màrqueting Services contra la sanció interposada per TurismeComunitat Valenciana.

En concret, l’empresa demandant sol·licitava la nul·litat de la resolució sancionadora de 30.000 euros per publicitar i comercialitzar per Internet allotjaments turístics sense fer constar el corresponent número de registre. No obstant això, el jutjat ha donat una vegada més l’entitat dependent de la Generalitat Valenciana.

Cal recordar i tenir en compte que ja existeix jurisprudència sobre aquest tema posat que aquesta és la quarta vegada que la Generalitat guanya un recurs d’aquestes característiques en els tribunals.

En concret, el jutjat contenciós administratiu número 2 de València ja es va pronunciar el passat 23 de novembre de 2017 a favor de la Generalitat desestimant el recurs presentat per l’empresa Homeaway, sentència que es va repetir fa ara un any davant el recurs interposat per Rentalia, i el mes passat per la plataforma Windu.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que “és la quarta vegada que els tribunals es pronuncien a favor de la nostra capacitat sancionadora davant aquells que no compleixen la llei, i en aquest cas ha estat enfront d’un gegant global com és Airbnb”.

Colomer s’ha mostrat molt satisfet davant aquesta quarta resolució judicial “ja que reafirma el nostre propòsit en la lluita contra la competència deslleial i l’oferta no reglada en el sector turístic” i ha afegit que “les grans plataformes de lloguer d’habitatges turístics globals que operen per Internet han d’acatar les seves responsabilitats davant les greus conseqüències d’una economia submergida que perjudica el sector”.

En aquest sentit, ha subratllat que “la lluita contra l’intrusisme és un deure que està reflectit en la nostra Llei d’Oci, Turisme i Hospitalitat, perquè ha d’entendre’s que en la Comunitat Valenciana cal respectar a l’empresari reglat, al qual dóna la cara i genera ocupació, imatge i reputació”.

A més, ha recordat que en els últims quatre anys s’han regristrado prop de 50.000 nous habitatges i ha apuntat que “és una qüestió de disciplina però també de pedagogia, d’entendre que el consumidor ha de triar un allotjament reglat, que és el que garanteix drets”.

Finalment, ha destacat que “és una bona notícia que ens anima a continuar conjurant-nos contra el fenomen del instrusismo” i ha advertit que “continuarem obrint expedients a totes aquelles plataformes que no esmenin en les seves pràctiques irregulars i continuïn comercialitzant habitatges sense registre”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací