Els hotels de Castelló necessitaran cobrir 2.500 llocs de treball per a un estiu que espera un 90% d’ocupació

339

La patronal hotelera i turística adverteix que molts locals no podran donar tot el servei per falta de mà d’obra

Javier Lou / Actualitat Diària

La patronal hotelera i turística Hosbec Castelló ha celebrat hui a Benicàssim una roda de premsa ordinària en la qual l’entitat ha realitzat una projecció del que serà la temporada turística 2023, que ja ha començat amb una Setmana Santa i un pont de Maig amb molt bones dades. A l’acte ha assistit el president de Hosbec, Fede Fuster, acompanyat del vicepresident de Castelló, Javier Gallego i la secretària general de l’entitat, Nuria Montes. 

Per al vicepresident de Hosbec, Javier Gallego “l’objectiu és tenir una ocupació estable i rendible durant la major part de l’any, 9 mesos mínim. En aquests moments, la previsió és que l’ocupació puga situar-se en una mitjana de 85% al juliol i 90-95% a l’agost, però setembre és una incògnita pel factor climatològic, i si no hi ha cap inconvenient i setembre es comporta, l’ocupació pot ser molt bona.

Hosbec Castelló ja és l’associació hotelera més representativa aglutinant a quasi 10.000 llits i un 40% de totes les places hoteleres de la província de Castelló, i ha aprovat hui un important pla de consolidació per a 2023 i 2024 amb l’objectiu d’integrar i representar a tot els empresaris hotelers i d’allotjament turístic de la província. 

La patronal ha analitzat les dades d’ocupació a la província de Castelló durant aquests primers mesos de 2023, i han destacat que l’ocupació mitjana s’ha situat entorn del 70% el mes d’abril, amb un mercat majoritàriament nacional. Respecte a això, la secretària general de l’entitat, Nuria Montes, ha destacat la “oportunitat de creixement de la província en els mercats internacionals, que representen únicament el 15% del turisme actual”. A més, Montes també ha posat en valor el treball de ‘Introducing Castelló’ a captar clients estrangers a través de l’aeroport.

Per part seua, el president de Hosbec, Fede Fuster, ha destacat els quatre punts fonamentals en els quals Hosbec basa tota la seua estratègia política: la taxa turística, els Fons Europeus Next Generation, la hotelización dels habitatges, i el capital humà. 

La patronal destaca negativament l’aspecte del capital humà, i estima que en els establiments de Castelló necessitaran cobrir 2.500 llocs de treball per a la temporada estival hotelera, i a més adverteix que molts locals no podran donar tot el servei per falta de mà d’obra. “No trobem gent per a treballar, i és un tema que ens pot condicionar el futur més immediat”, explica Fuster. 

Quant a la taxa turística, Hosbec demana la immediata derogació de l’impost, recordant que pot donar-se la circumstància que existisca un impost que cap municipi vulga aplicar. “Posar un impost a les exportacions és una cosa que no té cap sentit”, afig Fuster.

El president de la patronal també ha assegurat que els Fons Europeus Next Generation “són un fracàs absolut, almenys per al sector turístic”. “No ens està arribant res a les empreses perquè les condicions d’aqueixos fons fan que pràcticament cap empresa puga accedir a això”. 

Respecte a la hotelització dels habitatges, Fuster apunta que “és un gran repte a nivell de societat, que està generant una gran problemàtica. No pensem que aquest tipus de producte vaja a elevar la qualitat del producte turístic valencià, i algú s’ha de prendre això de debò”. 

En l’agenda més immediata, el full de ruta de HOSBEC passa per donar suport a la continuïtat del programa Bono Viaje per a l’exercici 2024, siga com siga el govern autonòmic, potser amb uns retocs per a enfocar els seus efectes a la reducció d’estacionalitat, realitzar un estudi de modificació del decret hoteler o la potenciació d’una estratègia promocional per destins com Hosbec Business, amb una especial dedicació al turisme esportiu, o Hosbec Interior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací