Els hotelers de Castelló demanen ajudes a ajuntaments i Diputació i diuen que la temporada serà “dolenta i curta”

685

Asseguren que se senten “sols i abandonats per part dels ajuntaments turístics i de la Diputació

Actualitat Diària

Els empresaris hotelers de la província de Castelló han afirmat que la temporada estival serà “un desastre, siga com siga l’ocupació que finalment tinguem”. Així de rotund ho ha manifestat Alexis de Pablo, president de l’associació Altur Hosbec Castelló. El sector ha volgut enviar hui un missatge clar i és “estem esperant que ens diguen com ens ajudaran les administracions locals”. Entre les mesures que demanen està la reducció de l’IBI, taxes de fems i altres bonificacions

S. Barberá/Actualitat Diària

Els empresaris del sector hoteler de la província de Castelló han mostrat hui el seu malestar amb les administracions locals, tant ajuntaments com diputació, per la falta d’ajudes econòmiques concretes que estan tenint des de fa més de dos mesos quan es va iniciar l’Estat d’Alarma a Espanya per la pandèmia del Covid-19. El president de l’associació Altur Hosbec Castelló, Alexis de Pablo, ha afirmat que “la temporada estival serà dolenta, curta i amb molta incertesa”.

En aquest sentit, De Pablo que presideix l’associació que suposa el 70% dels llits hotelers de la província de Castelló, ha assenyalat que des del sector “estem esperant que ens diguen com ens ajudaran les administracions locals perquè han de passar a l’acció”. Entre les mesures que demanden es troben la reducció d’IBI, de les taxes de fem, diferents bonificacions, tot perquè ens ajude a solucionar la greu crisi econòmica en la qual estem immersos perquè no tenim cap mena d’ingressos”.

Els empresaris asseguren que “l’estiu que tenim davant serà, com a poc, un desastre, ja que siga com siga l’ocupació que finalment tinguem, no servirà per a pal·liar les greus conseqüències que patirem en els nostres comptes d’explotació per les pèrdues que arrosseguem”. I lamenten profundament que “els nostres gestors municipals, que sí que es recorden dels hotels, a l’hora establir taxes i impostos, s’hagen oblidat ràpidament de nosaltres en aquests moments tan delicats per a les nostres empreses i equips humans”. En definitiva, es tracta de “no sentir-nos sols i abandonats, com no està ocorrent” i deixar clar que “no demanem cap tracte de favor respecte de les altres empreses, la qual cosa volem és que se’ns reconega i tracte d’acord amb la importància econòmica i social que tenim en els municipis ens situem”.

Des de Altur Hosbec s’han mantingut trobades i enviat cartes a les diferents administracions, però sense tindre una resposta clara de com els ajudaran “ens diuen que està tot en estudi i el que volem és que ens concreten unes mesures”, tal com ha afirmat De Pablo.

Sobre l’obertura d’hotels a la província ha assenyalat que no saben quants establiments hotelers obriran, si passem a la fase 2 la setmana que ve, que ja estarem el mes de juny.

Absència d’informació sobre l’obertura de platges

Altra de les crítiques que han formulat és la referida a la falta d’informació sobre l’obertura de les platges per a aquells hotels que tenen la seua seu en una localitat de costa. “Com no tenim informació de què es farà, no podem informar els futurs clients de com actuar a les platges”. En aquest sentit, sobre la guia de platges elaborada per la Generalitat Valenciana, apunten que “hi ha molts tipus de platges i tampoc hi ha una informació definida perquè això ara està en mans de cada ajuntament”.

El futur després de l’estiu tampoc el veuen molt falaguer, tal com ha explicat el president dels empresaris hotelers en assenyalar que “els mesos següents a l’estiu seran igualment desastrosos, amb el que és probable que la major part dels nostres hotels hàgem de tancar per a evitar l’acumulació de més pèrdues econòmiques i, no sabem quines conseqüències podrà tindre això per a l’any 2021”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací