Els empresaris turístics valencians demanen al Govern un pla de pròrroga de ERTE fins a final d’any

697

Actualitat Diària

Els empresaris turístics de la Comunitat Valenciana assisteixen “atònits” a la negociació que s’està duent a terme entre CEOE, sindicats i Ministeri de Treball per a prorrogar els ERTE, i consideren que la proposta que ha realitzat l’Executiu és una ‘aixecada de camisa’ per a un sector que és tan estratègic per a l’economia espanyola, segons han explicat a través d’un comunicat.

En moltes zones turístiques espanyoles, el turisme representa entre el 25 i el 60% del PIB pel que el Govern “està jugant amb foc amb aquesta política de gasiveria social i laboral que estan exhibint”. Així, han assegurat que “els tres milions de treballadors del sector i les milers d’empreses que estan afectats per una crisi sense precedents no es mereixen aquest maltractament sistemàtic i aquesta incertesa sobre el seu futur: no és possible que a 14 dies de finalitzar el termini de ERTE per Força Major ni treballadors ni empresaris sàpiguen què serà d’ells a partir de l’1 de juliol”.

Els empresaris no entenen què està ocorrent i assenyalen que “si la Unió Europea posa els diners per a aquesta protecció per què no s’agafa i s’empra en el que de veritat fa falta? Què més fa falta perquè s’adonin que això de Nissan pot ser una broma en comparació amb el tsunami que s’aveïna per a les empreses turístiques?”.

El president de Hosbec, Toni Mayor, ha recordat que tots els líders empresarials i tots els experts econòmics han advertit de la importància del turisme en l’entramat econòmic espanyol i “sembla ser que és el Govern el que no s’ha assabentat (només basta recordar-li per exemple la importància del turisme en el autonómovil amb els milions d’operacions que suposa el rent a car).” També ha recordat com a Europa, tots els països estan estimulant amb grans inversions i decisions a la seva activitat turística, i aquí no es fa res que no sigui una ‘operació maquillatge’ obrint davanteres 7 dies abans del que es preveu per a donar una sensació de normalitat internacional que no es correspon amb la realitat.

Toni Mayor ha descrit gràficament la situació en la qual es troba el sector “el Govern ha decidit deixar anar les amarres del vaixell del turisme, quan encara s’està enfonsant, i només li demanem que no ens deixi anar encara, que tenim possibilitats d’arreglar la via d’aigua però ens fan falta sis mesos més”. I ha afegit “a veure si el virus polític serà més letal per a nosaltres que el sanitari”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací