Els CID Awards de COVERINGS destaquen dos projectes amb segell Tile of Spain

570

Actualitat Diària

La fira COVERINGS atorga anualment els ‘Coverings Installation and Design Awards’ (CID) que premien aquelles obres excel·lents tant en el seu disseny com en l’ús i instal·lació de peces ceràmiques o de pedra en qualsevol part del món.

Ahir es van donar a conèixer els projectes destacats en els CID Awards que cada any premien als millors projectes arquitectònics i residencials. Els projectes candidats als premis han estat avaluats per un jurat independent format per professionals de la construcció i especialistes en el sector ceràmic i petri. Veure tota la informació en https://www.coverings.com/cid-awards/

Per setè any consecutiu, projectes amb el segell de Tile of Spain s’alcen amb premis en alguna de les categories.
El projecte del Mercat Little Spain a Nova York ha estat mereixedor un premi en una de les categories principals, la de “Commercial Tile Design – Hospitality”. Aquest projecte, que ha aconseguit una gran repercussió en mitjans, és obra de l’estudi Capella García Arquitectura i està promogut pel xef José Andrés en col·laboració amb Ferrán i Albert Adrià.

Mercat Little Spain pretén ser un tros d’Espanya col·locat a Nova York. La ceràmica, com a icona espanyola, té un paper predominant en el projecte i respon a una decisió radical dels dissenyadors que totes les parades estarien recobertes i identificades per ceràmica.

En paraules dels arquitectes “la ceràmica és un revestiment amb una riquíssima tradició a Espanya i molts americans la identifiquen amb l’atmosfera de bars i restaurants al nostre país. És un material resistent, fàcil de netejar i higiènic. I sobretot permet infinites possibilitats des del punt de vista expressiu, cromàtic i dimensional.

En la categoria especial de Projecte Internacional, el premi ha estat per al Museu de les Col·leccions Naturals de la Universitat d’Alacant, de COR Associats Arquitectes. Aquest projecte va ser finalista en l’última edició dels Premis Ceràmica d’Arquitectura i Interiorisme que organitza anualment ASCER. L’edifici, integrat dins del complex de la Universitat d’Alacant destaca per la seva gelosia ceràmica exterior, realitzada amb peces quadrades de 20×20 cm esmaltades en color verd i blanc, que permet que el nou volum s’actualitzi amb una imatge homogènia de ceràmica i llum.Tile of Spain en COVERINGS

Malgrat haver-se cancel·lat la celebració del certamen que enguany tenia lloc a Nova Orleans, l’organització firal ha programat un complet panell de conferències, webinars i sessions digitals sota el paraigua “Coverings connected”. També s’ha posat a la disposició dels visitants virtuals showroom de producte i visites virtuals als expositors de fira.

El mercat dels EUA va ser en 2019 la segona destinació de les exportacions espanyoles de ceràmica amb unes vendes de 304 milions d’Euros (+17% respecte a 2018).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací