Els Bombers de Castelló mantenen un dispositiu de 150 efectius per a donar la millor responsta pel temporal de neu

Continuen els treballs de revisió i neteja i també està prevista la distribució de sal per a evitar les plaques de gel

1527

ActualitatDiària

Els efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers continuen treballant ininterrompudament durant la jornada d’avui en la totalitat de rutes assignades, netejant vials i accessos als municipis amb tal de donar la millor resposta a tots els municipis afectats per les nevades. El dispositiu actual gestionat pel Consorci consta de 12 equips quitanieves, 20 vehicles auxiliars, 5 vehicles saler i 150 efectius.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “el treball de neteja està sent efectiu i s’ha pogut obrir tots els accessos de municipis. Els treballs se succeeixen en tot l’interior de la província, i aquests estan sent especialmemte intensos en la punts com Castellfort, Coratxar o el Boixar, que han registrat majors acumulacions de neu. En aquestes dues jornades s’han distribuït 200 tones de sal per les nostres carreteres”.

Així, durant tota la jornada se seguirà treballant en la revisió i neteja de totes les rutes d’interior, de nord a sud, i també està previst durant les pròximes hores tornar a revisar les rutes escampant sal en previsió que es pogueren formar plaques de gel

Rubio ha explicat que “els treballs fets entre ahir i avui fins ara són auxiliar 10 vehicles atrapats per la neu, tots ells durant la jornada d’ahir, avui afortunadament no hi ha hagut que auxiliar a cap vehicle en aquestes zones”.

Cal recordar que també està preparada per a actuar si fóra necessari la Unitat de Rescat de Muntanya, enguany a més amb nous vehicles com la moto de neu de rescat i el vehicle ATVtipus quad.

Extremar la precaució

D’altra banda, el diputat Luis Rubio ha insistit a la ciutadania en general perquè, “de no ser necessari, s’evite circular per carreteres afectades per nevades, anar proveïts de cadenes o pneumàtics d’hivern, portar el dipòsit ple de combustible, telèfon mòbil, roba d’abric i impermeable i una quantitat bàsica de beguda i menjar”.
També és important evitar programar activitats en la muntanya i extremar la precaució a l’hora d’utilitzar els diferents sistemes de calefacció per a evitar possibles incendis en els habitatges.
Rubio ha explicat que “és important informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergencias o emergències a través de Aemet i GVA112, mentre que en cas de situacions d’emergència cal cridar al 112”.
Des del Centre Provincial de Coordinació depenent de la Diputació de Castelló s’està gestionant, en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències i la resta d’administracions implicades, tot el dispositiu d’actuació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací