El turisme valencià dóna la seua mà a les autoritats sanitaries enfront del coronavirus

2079

Actualitat Diària

La pandèmia de Covid19 està sent un malson per a tot el país, però el sector turístic és el primer que està patint els seus efectes devastadors.

No obstant això, els empresaris hotelers i d’allotjament turístic associats a Hosbec han demostrat tindre una visió avançada al que anava a ocórrer i han fet un exercici de responsabilitat per a evitar agreujar encara més la situació de contagi entre la població, sent els turistes precisament per la seua alta ‘sociabilitat’ un dels col·lectius amb major risc.

Quan al caient de la mitjanit d’ahir dijous 19 de març es va publicar en el BOE l’ordre de tancament i suspensió de tots els establiments, arribava tard en àrees tan importants com Benidorm, Costa Blanca, València i Castelló en les quals ja es portava organitzant el tancament des de diumenge passat. Fins i tot per al sector de càmpings, des de Hosbec ja es va advertir a tots els seus associats de la necessitat de desallotjar i tancar tots aquests establiments com més prompte millor.

En aquests moments, la pràctica totalitat de la planta d’allotjament turístic a la Comunitat Valenciana està tancada. Queden oberts alguns hotels que estan donant eixida als últims clients amb vols de retorn durant el cap de setmana. De fet, l’operador Jet2 ha posat en marxa vols especials als diferents aeroports de Regne Unit per a possibilitar la repatriació de tots els britànics que encara pogueren ser ací, fins i tot per a tots aquells que no siguen clients de Jet2Holidays.

L’esforç ha sigut titànic pel que només ens queda prestar el nostre agraïment a clients, agències, operadors i tots aquells que han fet possible que aquesta operació que ha afectat uns 50.000 turistes. I el missatge més especial de reconeixement a tot el personal d’hotels, apartaments turístics i càmpings que han estat en el seu lloc de treball fins a l’últim minut.
Ha sigut un èxit no prou valorat que tot això s’haja pogut realitzar sense incidències sanitàries entre els turistes i sense contagis rellevants o focus de coronavirus.

Ara és el moment d’acostar el muscle per a ajudar en el control de la pandèmia i en la situació crítica per la qual estan alguns hospitals. Hosbec, en coordinació amb el Govern Valencià ja ha posat en marxa el mecanisme per a posar a la disposició de Sanitat aquells establiments hotelers que pogueren ser medicalizados per a allotjar a pacients asimptomàtics, lleus o curats que hagen de guardar la quarantena obligatòria i no puguen fer-ho en els seus domicilis per Aquesta
posada a disposició s’està coordinant d’una forma molt similar a la que s’ha fet a Madrid, per la qual l’hotel posa a la seua disposició la seua infraestructura per a l’ús mèdic i sanitari, col·laborant en les tasques de manteniment
Els serveis més sensibles com a neteja, llenceria o distribució del servei de menjar als pacients serà organitzat, assumit i prestat pels serveis sanitaris.

També podrà donar-se la possibilitat d’obrir establiments per a poder a personal sanitari i d’emergències, i qualsevol altre servei bàsic per a normal desenvolupament i que està previst i emparat pel Decret d’estat d’alarma.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací