El servei de neteja de Castelló arreplega un 83% més de residus de la via pública

1471

La recuperació de les prestacions retallades per l’anterior equip de govern permet netejar 500.000 quilos més en un any

Actualitat Diària

L’estadística del servei de neteja de Castelló realitzat en els dotze mesos compresos entre setembre de 2016 i agost de 2017 registra un resultat satisfactori global, però especialment en la neteja de la via pública, que ha crescut un 83%, i en el nombre de baldejos de neteja manual realitzats. Això és a causa de l’increment de la partida pressupostària destinada per l’Ajuntament de Castelló a la neteja urbana que ha permès incrementar de forma substancial la quantitat de residus retirats dels carrers i places.

“Aconseguir que Castelló siga una ciutat neta és una responsabilitat de tota la ciutadania, però l’Ajuntament ha de ser el primer a donar exemple. El Govern municipal va decidir des del primer moment que calia fer un esforç per a millorar l’estat de les vies públiques i va destinar més recursos. El resultat és un Castelló més agradable per a viure, encara que cal seguir treballant de forma conjunta per a millorar la ciutat”, defensa l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

L’increment més espectacular s’ha registrat en la neteja viària, que ha passat de 610.660 quilograms a 1.118.480, la qual cosa representa un increment del 83%. La recollida de brosses urbanes ha augmentat en 738.020 quilos, en passar de 60.751.600 quilos a 61.489.620 (1,21%), la recollida de voluminosos ha passat de 2.717.160 milions de quilos a 2.812.200 (3,50%). “El valor afegit de la millora integral del servei de neteja ha sigut la creació d’ocupació”, destaca l’alcaldessa.

El baldeig manual ha augmentat en 1.612 serveis en aquest període, gràcies als nous equips i maquinària incorporats, i al personal adscrit al servei de neteja, que ha passat de 5 a 16 treballadors. Ara es disposa de 8 equips, enfront dels 3 de l’etapa anterior. La neteja amb aigua a pressió s’ha recuperat en tots els districtes de Castelló. Pel que fa a la recollida selectiva també s’han registrat uns millors resultats. S’han retirat 70.500 quilograms més de vidre, 71.560 quilograms més de paper-cartó i 15.600 més d’envasos lleugers.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, destaca la voluntat del Govern municipal de rendibilitzar al màxim els serveis públics essencials prestats per les concessionàries. “La voluntat del Govern municipal és continuar millorant de forma progressiva les actuacions de neteja, conservació i manteniment dels espais públics, després de les grans retallades efectuades per l’anterior govern”. “Volem un Castelló més sostenible i treballem dia a dia per a aconseguir-ho”, afegeix.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací