El sector valencià del cava reivindica la marca de comercialització ‘Requena’

572
Lagar d'Amprius

Actualitat Diària

La Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que la Generalitat defensarà que el cava valencià pugui comercialitzar-se sota el nom “Requena” -únic terme municipal autoritzat per a l’elaboració d’espumosos en la Comunitat Valenciana-, continuant així en el suport a la reivindicació del sector enfront de la postura actual del consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida (*DOP) Cava i el Ministeri d’Agricultura.

“Les raons que esgrimeixen els elaboradors valencians de cava per a defensar l’ús del nom de Requena en les ampolles que comercialitzen ens semblen sòlides i justes -manifesta Mollà- i per això compartim el seu punt de vista i continuarem defensant-lo davant el consell regulador i el Ministeri”.

La consellera va agregar que, “continuem en la cerca d’una solució raonable a partir del diàleg entre les parts a fi de proporcionar una resposta satisfactòria a les justes demandes del cava de Requena”.

Aquest posicionament per part de la conselleria al costat del sector valencià del cava es produeix després de la reunió mantinguda pel secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, amb els representants de l’Associació d’Elaboradors del Cava de Requena.

“Durant aquesta trobada, -explica Llanes- els portaveus del col·lectiu cavista valencià ens han deixat clar, de manera unànime, que l’ocupació del terme “Requena” és una qüestió irrenunciable i entenem i compartim les seves motivacions, perquè es basen en la necessitat de mantenir costi el que costi un prestigi de marca guanyat a pols durant anys”.

El debat entorn de l’ús del nom de Requena en la comercialització dels seus espumosos sorgeix arran del procés de zonificació propugnat pel consell regulador de la *DOP, un procés que afecta a totes les zones d’Espanya que compten amb autorització per a elaborar aquest tipus de vins.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací