El sector de frites, esmalts i colors ceràmics remunta en el tercer trimestre

513

Actualitat Diària

L’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (ANFFECC) ha emès avui un nou comunicat relatiu a la situació del sector i l’evolució de les seves vendes a causa de la pandèmia de Coronavirus.

Obtinguts ja les dades corresponents a les vendes del mes de setembre, el resultat és positiu, amb un increment del 8,83% respecte al mateix mes de l’any passat. Malgrat l’actual situació, el mercat nacional continua recuperant-se i les vendes al setembre han pujat un 5,82% respecte a setembre de 2019.

En el mateix sentit, i encara que els desplaçaments a països més llunyans per a realitzar labors comercials continuen sent molt difícils, l’exportació també ha crescut, amb un increment del 10,26% comparat amb el mes de setembre de 2019, any en què ja va haver-hi un lleuger alentiment degut els vaivens de l’economia internacional.

Segons indiquen des de ANFFECC “gràcies al desconfinamiento les vendes s’han anat recuperant i el saldo del tercer trimestre en el seu conjunt és molt similar al del tercer trimestre del 2019, amb un lleuger increment del 0,62%”.

Encara així, els efectes de la crisi COVID-19 estan molt presents i encara que el balanç de l’últim trimestre ha estat positiu, encara hi ha molt a recuperar i el tancament de l’any no està exempt d’incertesa. Tal com indiquen des de ANFFECC “poder continuar treballant és una bona notícia comparada amb la situació que teníem a l’abril i les xifres d’aquest últim trimestre han estat esperançadores, però el repunt dels rebrots i l’amenaça d’un nou confinament ens fa ser previnguts”.

Prellongar l’estat d’alarma, contraproduent

En aquesta conjuntura, des de la patronal de fabricants de fregides, esmalts i colors ceràmics s’uneixen en sentir de ASCER respecte a la possibilitat que es prolongui l’Estat d’Alarma decretat la setmana passada pel Govern. “Entenem que és necessari prendre mesures per a evitar l’avanç de la pandèmia, però decretar ja l’Estat d’Alarma fins a maig enterboleix molt la imatge del nostre país en l’exterior, i això dificulta enormement l’activitat comercial”.

I és que les notícies que Espanya és un dels països d’Europa amb major incidència de COVID-19 ajuda molt poc a poder desplaçar-se. “Som un sector eminentment exportador, les nostres vendes a l’estranger suposen el 70% de la facturació, però si la imatge que s’ofereix a l’exterior és que la situació a Espanya és molt greu, no podrem visitar ni tan sols països més pròxims, perquè els propis clients mostren les seves reticències a rebre personal procedent el nostre país, per a evitar possibles contagis”.

A més, indiquen “la nostra activitat no és únicament comercial, també té un important component tècnic i d’assistència personalitzada que en aquests moments no estem podent dur a terme perquè hi ha zones com l’Índia, el Marroc i molts països de Sud-amèrica a les quals és impossible desplaçar-se”.

Per tot això, des de ANFFECC insten novament el Govern central a “fer costat als sectors industrials exportadors, com el nostre, adoptant mesures que garanteixin poder mantenir l’activitat i l’ocupació”. En aquest sentit, manifesten el seu rebuig a la pujada d’impostos proposada avui per l’Executiu: “Aquest no és moment per a pujar impostos ni a les empreses ni als treballadors. De fet, en altres països europeus s’estan introduint mesures incentivadores de l’economia i de reducció de la pressió fiscal, en lloc de penalitzar a la població amb noves càrregues impositives”.

Finalment, confien que les noves restriccions de mobilitat “no entorpeixin la producció i es pugui continuar treballant respectant totes les mesures de seguretat i higiene, i els protocols activats des de l’inici de la pandèmia, que han resultat ser molt efectius en el sector”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací