El sector ceràmic creixerà prop d’un 2% en 2020, segons Ascer, malgrat el proteccionisme

650

Actualitat Diària

“La lluita contínua entre els Estats Units i la Xina està afectant els altres països i alguns estan posant traves perquè el taulell puga exportar allí, com l’Aràbia Saudita i Algèria”. D’aquesta forma s’ha expressat el president de Ascer, Vicente Nomdedéu en el marc de la fira Cevisama que s’ha inaugurat aquest matí en les instal·lacions de la Fira de València.

Una problemàtica que podria afectar la producció i a les exportacions. I que podria alentir el creixement d’un sector que l’estava fent gradualment després de la crisi econòmica. “Som molt cauts en les prediccions, però esperem créixer entre un 1,5% i un 2% en 2020”, afirma a Castelló Informació.

Durant 2019, les dades han sigut molt encoratjadors. Nomdedéu assegura que les exportacions van créixer un 3% fins als 250 milions d’euros. Als Estats Units, amb un 16%, van ser on més van pujar. A Espanya i la UE també van créixer, destacant França amb un 8%.

Respecte a la Xina, el president de Ascer és clar: “El que puga passar allí no afectarà a grans trets perquè allí a penes exportem ni venem massa”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací