El relleu romà que decorava Vil·la Elisa peça protagonista en el Museu de Belles Arts de Castelló

1271

Actualitat Diària

El relleu romà amb escena de treballs de la verema de Vil•la Elisa de Benicàssim és l’obra convidada per a l’últim trimestre de l’any en el Museu de Belles Arts de Castelló.

L’alcaldessa, Susana Marqués, amb el director de l’Institut Valencià de Cultura, Alfonso Ribes, i el director del Museu de Belles Arts de Castelló, Ferrán Olucha, ha presentat avui al matí la peça, que estarà exposada en el museu de la capital de la Plana fins a final d’any. Com ha recordat Susana Marqués, el relleu es trobava incrustat en la paret exterior del palauet municipal i va ser restaurat pel Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat Valenciana.

El marbre romà és de temàtica agrícola, presenta uns amorets xafant raïm en un trull i va ser trobat en unes excavacions a Tortosa cap a 1905. En una data indeterminada va ser adquirida per Joaquim Bau, que va exercir successivament els càrrecs d’alcalde de Tortosa, diputat en Corts per Tarragona i, posteriorment, va arribar a ser president del Consell d’Estat. El comte Bau va traslladar la peça a Benicàssim i la va fer col•locar en la façana lateral de Vil•la Elisa, el palauet familiar d’estiueig, per a ser contemplada des del magnífic jardí junt amb altres obres d’art. Quan en 1982 Vil•la Elisa va ser venuda per la família Bau Carpi a l’Ajuntament de Benicàssim, la peça va passar, junt amb la resta d’obres d’art i mobiliari que contenia l’edifici, a ser patrimoni de tots els veïns de Benicàssim.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací