El regidor de Benestar Social viaja a Perú per a supervisar el projectes finançats per l’Ajuntament de Castelló

1342

La capital de la Plana porta 22 anys vinculada al país a través de la cooperació internacional

Actualitat Diària

El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha viajat a Perú per a supervisar el projectes que estàn finançats per l’Ajuntament de Castelló.

López es troba de visita institucional en Cuzco per a conèixer in situ els projectes d’igualtat de gènere i apoderament de dones i xiquetes finançats per l’Ajuntament de Castelló en aquesta ciutat del sud-oest de Perú.

Acompanyat de la tècnic responsable de Cooperació Internacional, Adelaida Lorente, López és el primer membre d’un equip de govern municipal de Castelló que creua l’Atlàntic per a supervisar els projectes que es financen amb diners públics després dels 22 anys que la nostra ciutat porta vinculada amb el país inca a través de la cooperació.

De fet, la relació amb Perú data de 1995 i la seua importància és tal que representa el primer país receptor d’ajuda al desenvolupament de l’Ajuntament de Castelló, per davant fins i tot de Burkina Faso i amb un percentatge que suposa el 13,4 per cent del total de projectes finançats en el període comprès de 1995 a 2017. En nombre, un total de 435.000 euros.

Les últimes subvencions concedides per l’actual equip de govern, amb López al capdavant de la Cooperació Internacional, han sumat una xifra pròxima als 25.000 euros concedida a l’Organització No Governamental de Desenvolupament (ONGD) Pankara Global per a projectes de desenvolupament i educació destinats a les dones i xiquetes de la casa d’acolliment Mantay en Cuzco, centre que el regidor té previst visitar demà.

Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va aprovar l’any 1995 les primeres bases per a la concessió de subvencions destinades a cofinançar projectes de cooperació internacional per al desenvolupament, en països i poblacions estructuralment empobrits, a través de ONGD finançant fins ara un total de 402 projectes de cooperació per al desenvolupament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací