El programa Estiu Segur donarà ocupació a 1.000 persones menors de 30 anys

476

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat el programa Estiu Destral que aquest estiu donarà ocupació a 1.000 joves menors de 30 anys, en coordinació amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i Turisme Comunitat Valenciana.

Aquesta campanya té com a objectiu que els ajuntaments que compten amb platja, tant litoral com d’interior, puguin contractar persones joves aturades per a informar de les mesures de seguretat que han de complir les persones usuàries perquè el gaudi d’aquests espais sigui una experiència segura.

Així mateix, els i les auxiliars col·laboraran en les labors d’informació turística i ajudaran en la prevenció d’ofegaments i en les labors de control de l’accés i aforament, en contacte amb la Policia Local i amb els llocs de coordinació dels serveis d’emergències per a notificar les incidències.

Aquestes subvencions, que distribuiran un import pròxim als 4,5 milions d’euros, compten amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons REACT-UE en resposta a la pandèmia per COVID-19.

Les contractacions tindran una durada d’almenys 3 mesos i hauran d’iniciar-se i finalitzar en el període comprès entre el 15 de juny i el 19 de setembre de 2021 i es realitzaran entre persones que compleixin els següents requisits: figurar inscrites en Labora com a demandants d’ocupació, ser major de 18 i menor de 30 anys, tenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria, disposar de permís de conduir de tipus B i tenir coneixement acreditats d’idiomes. Instruccions de selecció: consultar aquí.

Les persones treballadores seran seleccionades per Labora entre les quals compleixin els requisits exigits i les contractacions seran efectuades pels ajuntaments corresponents. Les retribucions seran les que cada ajuntament disposi per al seu personal auxiliar.

Dels 71 municipis de la Comunitat Valenciana que compten amb platja litoral o continental, 32 es troben a València, 19 a Castelló i 20 a Alacant. Cada consistori disposarà d’un número mínim de 2 auxiliars i la resta del personal del qual podran disposar s’assigna en funció de criteris com els quilòmetres de costa, el pes poblacional, les places hoteleres, el número de lavapies o els trams de passarel·les.

D’aquesta manera, la ciutat de València comptarà amb un número total de 68 auxiliars, mentre que Alacant disposarà de 42 i Castelló de la Plana 17. Altres localitats costaneres que comptaran amb un nombre important d’auxiliars seran Benidorm amb 58, Dénia 42, Cullera amb 38, Peníscola 37, Oropesa 34, Gandia i Oliva 33.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències s’encarregarà d’establir les instruccions, impartir els mòduls de formació i facilitar els mitjans materials als treballadors per a l’acompliment de les seves funcions.

Aquesta actuació es posa en marxa després dels bons resultats de les mesures posades en marxa l’any passat, així com pel bon acolliment per part dels ajuntaments i de les persones usuàries. Encara que les xifres diàries de la pandèmia estiguin millorant, encara evidencien la necessitat de mantenir mesures restrictives.

D’altra banda, en oferir aquests contractes als menors de 30 anys es persegueix l’objectiu de reduir l’alta taxa de desocupació del col·lectiu juvenil, que si ja era especialment elevada en els últims anys s’ha vist agreujada encara en major mesura a causa de la pandèmia COVID-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací