El president del Govern, Pedro Sánchez, es veurà avui amb Puig a Castelló per a parlar de finançament

1140

Sánchez també té previst una trobada amb l’alcaldessa, Amparo Marco, en el Palau municipal

Actualitat Diària

El president del Govern, Pedro Sánchez, es veurà avui amb Puig a Castelló per a parlar de finançament. A més, també visitarà l’Ajuntament de Castelló on mantindrà una trobada amb l’alcaldessa, Amparo Marco.

La visita estaria programada per a les 17.30 hores, segons consta en l’itinerari que s’ha passat a la Subdelegació del Govern de Castelló, encara que no s’han oferit més detalls sobre aquest tema.

‘L’informalitat’ de la visita de Sánchez a la província de Castelló ha fet que els detalls del viatge de president del Govern es porten amb cautela. Que ve, si, que es reunirà amb l’alcaldessa i Puig, també. Però a més, que en principi no està previst que Sánchez compadisca davant els mitjans de comunicació.

I la cautela ha sigut tanta, que ni els socis de Govern del PSOE, els regidors de Compromís, eren coneixedors de la visita del president.

Compromís vol demanar un finançament just

Potser per açò, mentre aquest periòdic cercava informació i acreditacions, el portaveu de Compromis, Ignasi Garcia remetia un comunicat per a qüestionar que Sánchez “siga informal” amb un tema que tant afecta a la Comunitat Valenciana, el seu finançament.

En conèixer que Sánchez visitarà l’Ajuntament, els regidors de Compromís s’han mostrat sorpresos, però decidits a dir-li a la cara el que ja pensen a la seua esquena. Açò és que la Comunitat Valenciana necessita un finançament just de forma urgent i que publique la llista dels beneficiats per l’amnistia fiscal.

Reunió amb Puig

A més de la seua assistència al Palau Municipal de Castelló, el president socialista també té previst reunir-se amb el seu homòleg en el Govern valencià, Ximo Puig.

A saó d’aquesta reunió, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i la diputada de la coalició per Castelló, Marta Sorlí confien que de la trobada “isca un compromís ferm amb la reforma del sistema de finançament autonòmic i es reconega el deute històric de l’estat amb el territori valencià”, han manifestat tots dos en un acte del partit en *Alcossebre.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací