Més del 70% dels autònoms es planteja tancar o reduir plantilla en cas d’un altre confinament

555

El president d’ ATA ha demanat que s’implementen mesures que salven als autònoms, les seues empreses i les ocupacions que generen

Actualitat Diària

El 72% dels treballadors per compte propi es planteja tancar o reduir la seua plantilla en cas que hi haja un nou confinament, segons es desprén de la nova edició del baròmetre ‘Situació Autònoms’ realitzat per la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA).

Segons va informar aquest dimarts des de ATA, el pessimisme en les perspectives econòmiques pels últims esdeveniments imposats pels nous tancaments de sectors econòmics per indicació del Ministeri de Sanitat i els nous contagis de la Covid-19 a Espanya es reflecteixen en les respostes d’aquest cinqué baròmetre.

El 20,1% dels autònoms, quatre punts més que en l’anterior baròmetre, creu que un nou confinament suposaria el tancament definitiu del seu negoci. D’altra banda, el 35,4% ha assenyalat que és possible que un nou confinament significara el tancament definitiu del seu negoci, mentre que un 16,4% diu que hauria de reduir la seua grandària per a poder continuar.

El president d’ ATA, Lorenzo Amor, ha afirmat que els autònoms estan en una situació d’emergència, per la qual cosa ha llançat un ‘SOS’ al Govern.

Necessitat de mesures extraordinàries

“És necessari implementar mesures que salven les activitats dels autònoms, les seues empreses i les ocupacions que generen”, ha assegurat Amor, després d’apuntar que “cada dia que passa es va deteriorant més l’economia de la majoria dels autònoms”. “Tornem a estar en una situació extraordinària que necessita mesures extraordinàries”, ha remarcat.

Del baròmetre es desprén que quasi el 80% dels autònoms han vist com la facturació del seu negoci s’ha reduït respecte a l’any anterior, mentre que un de cada deu assegura que s’ha mantingut i quasi un 5% considera que fins i tot ha augmentat.

En aquest últim cas, quasi el 86% d’aquest 5% ha apuntat que l’increment de la seua facturació ha sigut d’entre un 10% i un 40% de la seua facturació respecte a l’any anterior, mentre que el 2,86% restant ha assegurat que el seu negoci va millor ara que l’any passat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací