Ashocas convida a la Conselleria de Sanitat a repensar les mesures aplicades a l’oci

608

L’associació valora molt negativament la resolució del 17 d’agost de 2020

Actualitat Diària

Ashocas valora molt negativament la resolució de la Conselleria de Sanitat del 17 d’agost de 2020. En primer lloc, en matèria d’oci, suspén l’activitat de discoteques, sales de ball, karaokes i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. Sense distinció entre ells. En paraules d’Álvaro Amores, president de Ashocas, les activitats que es desenvolupen en una discoteca, en un local tancat i climatitzat, o a la terrassa a l’aire lliure d’un pub “no són comparables pel que no se’ls pot aplicar idèntica mesura”.

De la mateixa manera, la conselleria suspén la realització de karaokes i actuacions esporàdiques, incloses les amateurs, de cant en els establiments de restauració i hostaleria. Així, Amores manifesta que des de l’associació mostren la seua sorpresa referent a això, i manifesten que entendrien perfectament que les associacions que defensen els interessos de les bandes musicals o solistes melòdics “mostraren el seu estupor i absolut rebuig a aquesta decisió”.

En segon lloc, la conselleria fixa que els establiments hostalers, restaurants, terrasses, bars o restaurants de platja han d’assegurar una distància entre taules de 1’5 metres. Alguna cosa que “els membres d’aquesta associació ja venien aplicant des de fa mesos”. D’altra banda, la conselleria marca l’horari de tancament dels locals oberts al públic a la 01.00 de la matinada, amb l’expressa prohibició d’acceptar nous clients passades les 00.00 hores.

Amores manifesta el seu més absolut rebuig a aquesta decisió i assegura que la Covid-19 no coneix horaris, ja que una vegada adoptades les mesures profilàctiques pertinents, les obligades per llei i les que voluntàriament implementen els propietaris de locals de restauració i oci per a major seguretat dels seus clients, el tancament del local a la 01.00, les 02.00 o les 03.00 de la matinada manca de rellevància respecte a qüestions sanitàries mentre que “econòmicament suposa un baló d’oxigen per a la malparada economia d’un sector ferit de mort”.

Ashocas, referent a això, exigeix a l’administració pertinent, l’estricte control dels botellons en tot el territori autonòmic, pràctica que sí que implica riscos alts per a la salut pública i que, lamentablement, s’estan duent a terme impunement en carrers, platges i places valencianes un dia sí i un altre també.

Per tot això, des de Ashocas s’insta a les administracions públiques a repensar aquestes mesures i a tindre en compte, al costat de la salut pública, l’equilibri econòmic i social de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací