El PP proposa ajudes d’emancipació per als joves

336

El secretari general de NNGG de la província critica “els anuncis buits” de Sánchez

Actualitat Diària

El Partit Popular de la província de Castelló defensa la política d’habitatge i les mesures d’ajuda per als joves que proposa el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, enfront dels anuncis buits de Sánchez.

El secretari general de Noves Generacions (NNGG) del PP de la província de Castelló, Cristian Ramírez, valora les mesures que aplicarà el president Feijóo quan arribe a la Moncloa a partir de les eleccions generals del 23J. “Alberto Núñez Feijóo ha proposat una ajuda d’emancipació als joves de mil euros per a pagar les despeses objectives de lloguer o compra d’un habitatge. A més, ha defensat ampliar el bo de lloguer jove i incrementar les cessions de sòls dotacionals d’ajuntaments i CCAA per a construir habitatges i cedir-les amb un preu de lloguer taxat que siga un 40% menor al preu del mercat”, explica Ramírez.

El secretari general de NNGG de la província de Castelló critica les mesures “erràtiques i els anuncis buits” en matèria d’habitatge del Govern de Pedro Sánchez, al qual ha recriminat que en els anys que porta en la Moncloa “no haja fet res per a solucionar un problema que afecta especialment els joves”.

“El president Alberto Núñez Feijóo posarà en marxa el primer pacte d’habitatge a Espanya perquè hi haja més oferta d’habitatge, en lloguer i en propietat perquè si s’eleva l’oferta hi ha més possibilitats perquè els preus baixen”, destaca Ramírez.

A més, el PP també aplicarà ajudes directes i adoptarà mesures perquè hi haja més sòl públic “per a abaratir el cost del lloguer i de compra de l’habitatge a preu taxat”, explica el secretari general provincial de NNGG.

“El PP aposta per un Pacte d’Estat que incloga mesures específiques per als joves. El president Alberto Núñez Feijóo no farà demagògia amb aquest tema tan complex perquè no hi ha solucions fàcils per a problemes complexos. Les mesures populistes només porten mals resultats i les mesures intervencionistes provoquen encariment dels preus”, apunta Ramírez.

Entre les mesures que planteja el PP, s’aposta per una ajuda a l’emancipació de mil euros per a pagar les despeses objectives per llogar o comprar un habitatge. A més, s’ampliarà el bo de lloguer jove perquè hi ha milers de joves que ho han demanat i s’han quedat sense ell. Així mateix, també s’incrementaran les cessions de sòls dotacionals d’ajuntaments i comunitats autònomes per a construir habitatges i cedir-les amb un preu de lloguer taxat un 40% menys del preu de mercat.

El PP justifica aquestes propostes perquè els preus de l’habitatge a Espanya en els últims anys s’ha incrementat un 10% i l’oferta de pisos en lloguer ha baixat un 17%. A més, els joves han de “dedicar de mitjana el 70% del seu salari per a pagar la renda de lloguer, per la qual cosa l’edat mitjana d’emancipació dels joves espanyols està en 30 anys, mentre que en la mitjana europea és als 26 anys.

El secretari general de NNGG de la província de Castelló, Cristian Ramírez, també al·ludeix a altres mesures per a joves que recull el programa marc del PP, com a incentius fiscals per als joves que es treballaran al món rural en l’agricultura o la ramaderia; o mesures en l’àmbit de la salut mental i en la prevenció del suïcidi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací