El PP presenta 1.354 esmenes parcials als pressupostos autonòmics a Les Corts

470

Actualitat Diària

El Grup Popular en Les Corts ha registrat avui 1.354 esmenes parcials a la Llei de Pressupostos de la Generalitat de 2021. Les esmenes del grup van encaminades, principalment, a garantir l’atenció sanitària i impulsar l’economia de la Comunitat Valenciana enfront del Covid.

Així, en la secció d’Economia, se sol·licita assegurar en la Llei el pressupost destinat a Sanitat, Educació i Serveis Socials, així com que no hi hagi retallades en sanitat, en un any d’especial importància a causa de la pandèmia del Covid. A més, s’insta el Consell a no augmentar el sector públic, a impedir la pujada del sou del Consell i alts càrrecs congelant-lo i a incloure diners per a les denominades ‘kellys’, ja que el pressupost deixa la partida a zero. S’incideix, així mateix, a treballar en un pla contra la ludopatia, en un pla d’hostaleria i en ajudes per l’intrusisme als apartaments turístics.

En Política Social, les esmenes del GPP van encaminades a atendre els més vulnerables, fent especial atenció a dependència, a establir línies nominatives per a qui més fa pels altres (23 milions d’euros per al Tercer Sector) i a prestar major atenció als ajuntaments, tant econòmicament com en les seves infraestructures socials. En aquesta secció es presenten més esmenes que l’any passat i es posa l’accent que no es reflecteix el Pacte de Reconstrucció.

Quant a Sanitat, les esmenes se centren en la pandèmia per Covid. Així, es demana la creació de la Direcció General d’Atenció Primària amb una dotació pressupostària de 446 milions d’euros per a realitzar la reforma que tots els professionals estan reclamant, 10 milions d’euros per a dotar pressupostàriament línies de suport per a accés a persones en situació de vulnerabilitat sanitària i/o econòmica a màscares i gels enfront del Covid i un pla de 20 milions de € de suport a ajuntaments i diputacions per a col·laborar en les despeses ocasionades pel Covid19. Així mateix, es demana un reforç de les plantilles i hi ha també una esmena sobre la realització d’una Auditoria Operativa del Departament de Salut de Torrevella previ a la seva reversió i negociació de solució consensuada amb els professionals sobre el seu futur laboral.

Per part seva, les esmenes de la secció de Justícia reflecteixen la necessitat d’invertir en infraestructures judicials com el Tribunal Superior de Justícia, la Ciutat de la Justícia de València o la d’Alacant.

En Habitatge, les esmenes ascendeixen a gairebé 40 milions d’euros. Destaquen els tres milions d’euros per a ajudes al lloguer a famílies afectades sanitària o econòmicament pel Covid que provenen de la supressió de la Conselleria, de tots els alts càrrecs, excepte el director general d’habitatge, i dels assessors. En total 17 alts càrrecs i assessors. En les esmenes es recupera la partida de pobresa energètica per un import de 3 milions d’euros, s’inclouen altres 3 milions per a ampliar les ajudes a les famílies en lloguer, així com a les famílies desnonades i a dones víctimes de violència de gènere. També es presenten esmenes de 12 milions d’euros per a millores urbanes en municipis de la Comunitat Valenciana i ajudes per a coadjuvar en despeses generades en matèria d’habitatge, així com més de 2 milions d’euros en programes contra l’ocupació il·legal d’habitatges tant del parc públic com habitatge privat.

En la secció d’Educació s’inclouen partides per al reforç a l’atenció d’alumnat amb necessitats especials i el fracàs escolar, la creació d’un grup d’inspectors que supervisi que els materials didàctics s’ajustin a la Constitució i a l’Estatut, i eviti l’adoctrinament o la implantació de la infermera escolar. En aquesta secció se sol·licita també al Consell que doni compliment a totes les sentències judicials d’Educació, realització de test d’antígens a tota la comunitat educativa i l’accés a wifi en tots els centres.

En Agricultura i Medi Ambient es presenten esmenes per a la realització d’obres en infraestructures hidràuliques, canalització de rambles i barrancs i 3,3 milions d’euros per a ajudes de replantació de parcel·les afectades per la xylella, entre altres. El GPP insisteix també en el dragatge de l’Albufera i les esmenes es fan ressò de les peticions de les organitzacions agràries i s’inclou inversió per al sector forestal.

Quant a Turisme, es demana realitzar un pla de desestacionalització del turisme, 20 milions d’ajudes per a treballadors, empreses, autònoms, sector d’hotels, agències de viatges, restauració o càmping.

Les esmenes del GPP reflecteixen també que el pressupost “enfonsa definitivament al comerç i a l’hostaleria”, al no afegir ni un sol euro per a un sector que aporta el 14% al PIB Valencià. Així, la secció d’Indústria posa l’accent que no es deixi enrere a les famílies que es juguen el seu patrimoni, i que “no s’enganyi als sectors empresarials fiant-lo tot a les ajudes europees”. A més, s’assenyala que només es cobreix el 20% de les ajudes a la indústria, malgrat que el sector les necessita de manera urgent”.

Quant a Cultura, es presenten esmenes sobre la defensa del patrimoni, com la protecció del Monestir de Simat de la Valldigna. Se sol·licita també que no es donin ajudes o es retirin a les entitats que estiguin a favor de l’independentisme. En Esports es demana que es retiri la definició de “nacional” per a referir-se a les seleccions autonòmiques. S’atenen també les demandes dels ajuntaments, que sol·liciten plans d’instal·lacions esportives. Finalment, en Universitats es demana un calendari estable en la convocatòria i resolució de beques per a evitar retards com els d’enguany.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací