El Planetari de Castelló commemora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

612

Ruiz: “Aquestes jornades serviran per a visibilitzar i fomentar el gran treball de les dones en la ciència”

Actualitat Diària

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha programat activitats especials durant el cap de setmana en el Planetari per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència que se celebra cada 11 de febrer. “Aquestes jornades serviran per a visibilitzar i fomentar el gran treball de les dones en la ciència” ha afirmat la regidora.

Aquesta iniciativa té com a objectiu realitzar activitats que, visibilitzant la labor de les científiques, fomenten la vocació científica en les xiquetes i amb aquestes, ajudar a trencar la bretxa de gènere que existeix actualment en totes les àrees relacionades amb la ciència.

“Fomentar la igualtat en les primeres etapes de creixement i adquisició de coneixements és clau per a desenvolupar xiquetes i xiquets amb consciència social, que lluiten contra la desigualtat diàriament, i que per ells mateixos puguen adonar-se de la gran diferència que hi ha en moltes àrees de treball, com en el cas de la ciència” ha explicat  Verònica Ruiz.

Per això, el Planetari ha organitzat activitats especials per al cap de setmana amb el títol ‘Dia de les dones i les xiquetes en la ciència. L’astronomia en clau de dona’.

Per al dissabte 9 de febrer, hi ha programat la conferència ‘La dona en l’astronomia’ impartida per Ángela del Castillo (Cosmofisica – Escuela de Ciencias) a les 11 hores, i a partir de les 12 hores, es realitzarà un taller amb l’espectroscopi, recomanat per a majors de 12 anys o menors acompanyats per un adult. Finalment, per al diumenge 10 de febrer, està programat l’espectacle ‘Hipatia, la llum del pensament’ a les 11.30 hores amb accés lliure fins a completar l’aforament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací