El nou Nissan JUKE arranca en la planta que l’empresa japonesa te a Cantabria

790

Actualitat Diària

Dels Corrals de Buelna a Sunderland per a tot el continent europeu. La nova generació del Nissan JUKE que es produeix des del passat 10 d’octubre en la planta de Nissan en Sunderland (Regne Unit) compta també amb el segell de Nissan Motor Ibèrica (NMISA), ja que dues dels components amb major valor afegit del vehicle -els discos de fre i les manguetas de direcció- es fabriquen en la planta de fosa i mecanitzat de la companyia en Els Corrals de Buelna (Cantàbria).

Aquest centre industrial va començar a produir en exclusiva al setembre les peces esmentades. La seua posada en marxa ha requerit més de 4 milions d’euros entre inversió i costos d’introducció del projecte. Aquesta activitat contribuirà, per tant, al fet que la planta dels Corrals de Buelna continue sent un referent europeu per a la resta de centres de fosa i mecanitzat de l’Aliança a nivell internacional.

Nissan ha venut a Europa quasi un milió d’unitats (un 10% a Espanya) del JUKE, un model que va sorprendre pel seu particular estètica i que ara arriba a la seua segona generació després de quasi una dècada en el mercat. L’innovador JUKE, un crossover cupè esportiu i atlètic, estarà disponible en els concessionaris espanyols a la fi de novembre.

El director d’Operacions Industrials de NMISA a Cantàbria, Eduard Reimondez, destaca que aquest projecte “contribueix de manera important al pla industrial a mitjà termini de la planta de Cantàbria. Continuem enfocats a ser un centre de producció d’alta qualitat i competitiu en costos”.

Nissan aposta pel futur a llarg termini de la planta de Cantàbria i per això està treballant per a aconseguir noves oportunitats dins de l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi. Prova d’això és el ritme inversor realitzat en els últims set anys, que ascendeix a 9 milions d’euros anuals, i que ha consistit en innovacions en les línies de treball.

Situada a 40 quilòmetres de Santander, la fàbrica de Nissan en Els Corrals de Buelna proporciona ocupació actualment a més de 500 persones i és una de les plantes de fosa i mecanitzat més importants d’Europa. Està orientada a ser excel·lent en la fabricació de peces imprescindibles, especialment discos de fre i manguetas de direcció. Produeix peces per a vehicles de les fàbriques de Nissan i Renault a Europa, sent per tant una planta clau per a l’Aliança. A més de per al JUKE, la fàbrica subministra components per als models Qashqai, Micra, e-NV200, LEAF i Navara de Nissan, així com per als models Kadjar, Megane i Captur de Renault. En 2018 va produir més de 45.000 tones de components.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací