‘Taro i Capa al front de Màlaga’ i ‘Els fills del cérvol’ les noves mostres del Museu de Belles Arts de Castelló

699

La inauguració serà a les 18.00 hores al Pati d’Etnologia i les mostres es podran visitar fins al 8 de novembre a la Sala Vestíbul del museu

Actualitat Diària

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta aquest divendres, 18 de setembre, dues noves exposicions: ‘Taro i Capa al front de Màlaga. Les fotografies de les Brigades Internacionals’ i ‘Els fills del cérvol’. La inauguració serà a les 18.00 hores al Pati d’Etnologia i les mostres es podran visitar fins al 8 de novembre a la Sala Vestíbul del museu.

L’exposició ‘Taro i Capa al front de Màlaga. Les fotografies de les Brigades Internacionals’ recull les imatges captades pels dos fotoperiodistes durant la batalla de Màlaga el febrer del 1937, així com la seua publicació en els principals mitjans gràfics de l’època. A més, mostra per primera vegada un episodi poc conegut del seu treball a Andalusia.

20.09.17 Noves expos MBACLa mostra ha estat produïda per l’Asociación 14 de abril para la Recuperación de la Memoria Histórica en la Costa de Granada i comissariada per l’investigador Fernando Alcalde Rodríguez. A més, aquest treball s’inscriu dins d’un projecte que tracta de documentar la massacre de la Desbandá.

Pel que fa a ‘Els fills del cérvol’, es tracta d’una exposició de José Luis Carrillo. Aquest fotògraf establit a Alacant està especialitzat en la fotografia documental contemporània, en la qual posa el focus d’atenció en temes universals de la nostra geografia i història social. En aquesta exposició se centra a la Meseta, el territori més despoblat d’Europa, on la natura i la geografia dominen de manera salvatge.

Per al dijous 8 d’octubre hi ha prevista una visita guiada a ambdues exposicions, a partir de les 17.30 hores. Es tracta d’una activitat gratuïta, si bé cal inscriure’s prèviament per a controlar l’aforament.

Les noves exposicions del Museu de Belles Arts de Castelló s’emmarquen dins del festival de fotografia ‘Imaginària’ i estan organitzades juntament amb la Universitat Jaume I.

Projecció documental i col·loqui amb el director

Com a activitat complementària a aquestes mostres fotogràfiques, s’ha programat la projecció del documental ‘¡Hasta pronto, hermanos! Las Brigadas Internacionales en la Desbandá’. Aquest treball audiovisual reconstrueix el succés mitjançant els relats d’especialistes, imatges procedents de museus i arxius internacionals i els relats escrits d’alguns testimonis.

Aquest divendres la projecció començarà a les 18.30 hores i, tot seguit, es donarà pas a un col·loqui en què participarà el director del documental, Fernando Alcalde Rodríguez.

A més, mentre duren les exposicions, el documental es projectarà al Saló d’Actes del Museu de Belles Arts de Castelló els dimarts a les 12.00 hores i els dimecres, dijous i divendres a les 18.00 hores.

Tota la informació sobre la programació al Museu de Belles Arts de Castelló està disponible en: <https://mbacas.ivc.gva.es>.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací