El jutge encausa a 49 investigats per blanquejar diners per a la campanya del PP en les eleccions de 2015

498

Actualitat Diària

El titular del Jutjat d’Instrucció 18 de València ha dictat acte de procediment abreujat contra 49 dels investigats en el marc de la peça A del conegut com a ‘cas Taula’. Els encausats són en el seu major parteix regidors i assessors del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de València que presumptament van rebre diner negre per part d’alguns responsables del partit –1.000 euros cadascun d’ells- i el van blanquejar mitjançant transferències bancàries en el compte de la pròpia formació per a sufragar la campanya de les eleccions locals de 2015.

El magistrat també aprecia indicis de delicte en l’actuació del propi PP com a persona jurídica en el delicte de blanqueig, encara que aquesta activitat fora “opaca, aparentment a l’estructura nacional” del partit i la duguessin a terme “poques persones en el cercle més estret de confiança de la llavors alcaldessa”, tal com recull la resolució, que pot ser recorreguda.

L’instructor ha decretat d’altra banda el sobreseïment lliure de les actuacions contra dos antics edils, en haver mort durant la instrucció, i el sobreseïment provisional i parcial de les mateixes en relació a altres cinc investigats.

Així mateix, ha determinat la reobertura de la recerca seguida per aquests fets contra un altre investigat que era diputat autonòmic i, per tant, aforat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L’acte també exposa els indicis de delicte de malversació apreciats després de la instrucció en l’actuació d’un dels investigats, Alfonso G.N., en la campanya municipal de 2007, així com d’aquest i una altra regidor, María del Carmen G.F., per suborn passiu impropi i blanqueig, respectivament, en relació a la campanya de 2011.

El magistrat dóna de termini 20 dies a la Fiscalia i les acusacions populars personades en aquesta peça del ‘cas Taula’ a fi que sol·licitin el sobreseïment de les diligències o l’obertura de judici oral.

NOTA: Aquesta comunicació no pot ser considerada com la publicació oficial d’un document públic. La comunicació de les dades de caràcter personal continguts en la resolució judicial adjunta, no prèviament dissociats, es realitza en compliment de la funció institucional que l’article 54.3 del Reglament 1/2000 de 26 de juliol, dels òrgans de govern dels tribunals, atribueix a aquesta Oficina de Comunicació, als exclusius efectes del seu eventual tractament amb finalitats periodístics en els termes previstos per l’article 85 del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals. En tot cas serà aplicable el que es disposa en la normativa de protecció de dades de caràcter personal al tractament que els destinataris d’aquesta informació duguin a terme de les dades personals que contingui la resolució judicial adjunta, que no podran ser cedits ni comunicats amb finalitats contraris a les lleis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací