Arturo León pren possessió del seu càrrec com a president del CES-CV rellevant a Carlos Alfonso

456

Actualitat Diària

Arturo León López va prendre possessió avui del seu càrrec com a nou president del Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana, CES-CV, en un acte celebrat en el Palau de Congressos de Castelló, prenent el relleu de Carlos Luis Alfonso Mellado, que va renunciar per motius de salut. León López es fixa com a objectius del seu mandat continuar reforçant la rellevància institucional del CES CV i traslladar a la societat valenciana la utilitat d’aquesta institució consultiva. Per a això cal aconseguir una major rellevància institucio-nal, en paral·lel a una major presència en la societat, per al que es requereixen més recursos.

A més d’Arturo León també van prendre possessió dels seus càrrecs de consellers del Grup I, integrat pels representants dels sindica-tos, Isabel Barrajón, Daniel Patiño i Clotilde Iborra, per CC OO.

L’acte va comptar amb l’assistència dels consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Participació, Transparència, Cooperació i Cali-doneu Democràtica, Rosa Pérez, així com el president de la Diputació de Castelló, José Martí; el president de la CEV, Salvador Navarro; la secretària general de CC OO PV, Ana García; el secretari general d’UGT PV, Ismael Sáez; els síndics de Greuges i Comptes, Ángel Luna i Vicent Cucarella, respectivament; la rectora de l’UJI, Eva Alcón, re-presentantes del Consell a la província i altres càrrecs de l’administració autonòmica juntament amb una amplia representació de la societat civil de la província.

El nou president del CES CV va agrair la labor realitzada pel seu predecessor, Carlos Alfonso, en els quatre anys que va estar al capdavant d’una institució que cobra protagonisme en la seva funció d’entitat consultiva del Consell.

Arturo León va avançar com una de les seves prioritats continuar potenciant la figura del Comitè a fi d’aconseguir més rellevància institucional i posar en valor la utilitat del CES CV en la societat valenciana. Va afegir que entre els objectius que es fixa està contribuir a la modernització de l’economia valenciana. Una cosa per a la qual considera que és fonamental el consens dels membres d’aquest comitè a l’hora de prendre decisions. Va fixar tres eixos per al seu mandat. Aconseguir més presència del Comitè en la societat, una major rellevància institucional i dotar-lo de més recursos per a exercir la seva labor. “La síntesi d’aquestes tres línies de treball marcaran el full de ruta d’aquest mandat”.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va destacar l’important rol que té el Comitè en la seva labor d’òrgan consultiu del Consell, per al que es requereix una “institució forta i ben formada” a fi que “els seus informes millorin les polítiques públiques”.
La consellera va traslladar el reconeixement del president del Consell, Xi-mo Puig, a la labor de Carlos Alfonso Mellado al capdavant del CES CV, i va destacar les aptituds del seu successor, Arturo León, per a escometre els reptes que li esperen al capdavant de la institució.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací