Ivace invertirà 2,3 milions per a impulsar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

920

El termini de presentació de sol·licituds es prolongarà fins al 31 de desembre de 2019

Actualitat Diària

La unitat d’Energia de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, destinarà 2,38 milions d’euros per a facilitar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes tant particulars com empreses i entitats de la Comunitat Valenciana i el termini per a presentar les sol·licituds romandrà obert fins al 31 de desembre de 2019.

Pel que fa a la quantia de l’ajuda, en el cas de particulars, comunitats de propietaris i entitats, es donarà suport a el 40% del cost i per a les empreses l’ajuda serà del 30% amb una ajuda màxima per beneficiari de 100.000 euros.

Al costat de les ajudes a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, la convocatòria també preveu subvencions del 30% del cost per a la implantació de sistemes de bicicletes elèctriques públics o ben restringits a l’àmbit d’empreses o polígons industrials.

Aquesta línia d’ajudes s’emmarca dins de programa Moves Comunitat Valenciana, els fons de la qual procedeixen del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, constituït amb aportacions procedents de la tarifa elèctrica, és a dir, els consumidors i creat a instàncies de la Unió Europea perquè els estats contribuïsquen a la transició energètica.

Per a la directora general del Ivace, Júlia Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.

Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a la seua adquisició”.

Així, seran actuacions subvencionables els sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant en la modalitat d’adquisició directa com d’operacions de finançament per renting, així com la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega de vehicle elèctric en comunitats de propietaris. La infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics podrà ser tant pública com privada i l’ús podrà ser privat o públic.

Beneficiaris de les ajudes

Cal recordar que, al costat d’aquestes ajudes, el passat 30 de maig el Ivace va obrir el termini per a acollir-se a les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics de les quals poden beneficiar-se particulars, entitats i empreses.

Les ajudes varien en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats, les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures són de 750 euros, tant per a pimes com particulars i entitats, i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions, les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací