Espanya prorroga les limitacions d’entrada per via aèria des del Brasil i Sud-àfrica

415

Actualitat Diària

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la vuitena pròrroga de l’acord del Consell de Ministres de 2 de febrer de 2021, pel qual s’estableixen mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi pel COVID-19, mitjançant la limitació dels vols entre la República Federativa del Brasil i la República de Sud-àfrica i els aeroports espanyols.

La mesura entrarà en vigor des de les 00.00 del dia 25 de maig (hora peninsular) fins a les 00.00 hores del 8 de juny de 2021 (hora peninsular).

Des de la República Federativa del Brasil i la República de Sud-àfrica només podran realitzar-se vols a Espanya que estiguin ocupats per ciutadans espanyols o andorrans, així com residents en tots dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l’aeroport espanyol.

Aquestes restriccions no afecten el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri.

A més, es contemplen altres exempcions relatives a vols d’aeronaus d’Estat, serveis de cerca i salvament (SAR), vols amb escala en territori espanyol amb finalitats no comercials i que tinguin per destí final un altre país, vols exclusius de càrrega, posicionals (ferri) i humanitaris, mèdics o d’emergència.

Es considera que, si bé és cert que el risc d’importació de casos des de tots dos països es pot reduir gràcies a les mesures de control sanitari aplicables a l’arribada a Espanya, això no obsta per a continuar extremant les precaucions davant el potencial de propagació de les variants brasilera i sud-africana del virus.

En tot cas, en funció de l’evolució de la pandèmia i de les decisions que puguin adoptar-se de manera coordinada a la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat podrà aixecar, per raons justificades, aquestes limitacions.

Acció decidida del Govern per la salut i la seguretat

L’acord s’enquadra en l’acció decidida del Govern per a protegir la salut i seguretat dels ciutadans, contenir la progressió de la malaltia i reforçar els sistemes sanitaris i sociosanitaris, i en sintonia amb les recomanacions en l’àmbit de la coordinació europea.

Addicionalment, estan en línia amb l’objectiu establert pel Comitè d’Emergències de l’Organització Mundial de la Salut i pel Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties d’interrompre la propagació del virus, adoptant mesures fermes per a detectar la malaltia de manera precoç, aïllar i tractar els casos, fer seguiment dels contactes i promoure mesures de distanciament social concordes amb el risc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací