Ábalos destaca que és el moment de la recuperació i de la reactivació econòmica que beneficiarà a l’ocupació

488

Actualitat Diària

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha destacat avui a València que és el moment de la recuperació i la reactivació econòmica que beneficiarà l’activitat i l’ocupació, recolzat en la solidaritat europea i en ingents inversions que modernitzaran el teixit productiu espanyol.

Durant la seva intervenció en l’obertura del 43è Congrés Confederal d’UGT, on ha participat juntament amb la vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, el ministre ha reconegut la labor d’UGT en els avanços socials que Espanya ha protagonitzat i la seva contribució decisiva al desenvolupament d’aquest país, per estar a l’avantguarda en el combat contra la pobresa i l’explotació i sent, a més, un dels principals garants de l’Estat del Benestar que, des del Govern, es pretén protegir i ampliar.

En el seu discurs, Ábalos ha valorat la gradualitat de les demandes d’UGT com una de les seves principals fortaleses, que no és fruit d’una paciència acomodatícia sinó de la intel·ligència, justament el que més s’ha necessitat en aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social.

El Govern davant la crisi sanitària

Davant la major crisi a la qual s’ha enfrontat Espanya i el món en l’últim segle, el ministre ha posat en valor que el Govern hagi mobilitzat inversions per a posar en marxa reformes en sectors que representen el 20% del PIB a fi d’esmorteir els efectes col·laterals de l’emergència sanitària sobre l’activitat i l’ocupació.

Durant la seva intervenció, el responsable de Mitma ha destacat el fet d’haver legislat perquè ningú es quedi al carrer sense tenir una alternativa residencial a la qual recórrer.

A més, Ábalos ha recordat que durant aquest temps s’ha desplegat un escut econòmic i social per a protegir els més vulnerables i s’han teixit xarxes de seguretat per a treballadors, empreses i autònoms, amb ajudes per als sectors econòmics més castigats o amb els ERTO, que s’han demostrat eficaços per a mantenir llocs de treball i evitar els acomiadaments, així com la disposició d’un ingrés mínim vital per a llars sense recursos i subsidis extraordinaris per als aturats.

En aquest sentit, Ábalos ha reconegut que és de justícia destacar el paper que han jugat la UGT i la resta d’interlocutors socials en aquesta tasca de minimitzar els danys col·laterals de la pandèmia en l’economia i en l’ocupació.

Recuperació i reactivació econòmica

El ministre s’ha referit a la recuperació i reactivació econòmica, i al conjunt de reformes estructurals que garantiran la transició cap a una economia verda, digital i inclusiva, que ha de ser justa, sense pèrdua de llocs de treball ni minvament de drets laborals. Amb inversions coherents que corregeixin els desequilibris estructurals de la nostra economia, enforteixin la nostra capacitat industrial i redueixin l’atomització empresarial.

Un nou model que, segons el responsable del Departament, fomenti l’ocupació de qualitat, combati la precarització i encoratgi la formació, garantint la igualtat de gènere i serveixi per a combatre tota forma de violència i discriminació. Que estigui, a més, basat en serveis públics universals i de qualitat, on l’Educació i la Sanitat comptin amb el finançament adequat i on l’habitatge sigui un dret bàsic de la ciutadania.

Per a Ábalos, tot això és el que representa el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que el Govern d’Espanya ha presentat a Brussel·les i per al qual ha demanat el suport del sindicat en considerar-lo una oportunitat única de modernització que no es pot desaprofitar.

El ministre ha afirmat que, dels 70.000 milions d’euros dels fons europeus que arribaran a Espanya, pràcticament la meitat seran transferits entre enguany i el pròxim, tindran un efecte tractor sobre altres inversions i es traduiran en 800.000 nous llocs de treball.

Ábalos s’ha referit al fet que, recentment, la Comissió Europea ha millorat les seves previsions per a l’economia espanyola i, gràcies a la vacunació i a l’alleujament de les restriccions, Espanya serà el país de la UE que més creixi en 2021 i 2022. Per això, ha remarcat que, com reflecteixen tots els indicadors, la reactivació ja està en marxa i això permetrà accelerar la reducció de la desocupació.

.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací