Compromís denuncia que el Govern paga 20.000 euros de lloguer en Castelló per edificis que no usa

798

Els immobles estan situats als carrers Trinidad i Huerto de Más i s’abonen des de fa 10 anys

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha demanat explicacions al Govern Central pel pagament de 20.000 euros en concepte de lloguer de dos immobles de Castelló que no s’utilitzen des de fa 10 anys . Els edificis estaria situats al carrer Trinidad núm. 5 i Huerto de Más núm. 1. L’immoble del Carrer Trinidad 5 de Castelló porta des de 2015 tancat, però des de 2007 sense la presència d’oficines de l’Administració General de l’Estat.

Actualitat Diària

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, que va publicar recentment la llista de lloguers que està pagant l’Administració General de l’Estat en la capital de la Plana, el cost anual de la qual ascendeix a 680.131 euros pels onze edificis, ha rebel·lat com a exemple del despropòsit, el lloguer de de 130 metres al carrer Trinitat, pel qual es paguen 6.972 euros a l’any, però amb la curiositat que aquest immoble en estat molt ruïnós, propietat de la Marques de Sant Joaquim, porta tancat des de 2015, però l’Administració General de l’Estat ja no l’ocupa físicament des d’almenys finals del 2007 .

Aquest immoble presenta des del carrer visibles símptomes d’abandó, i no existeix ni la més mínim esment a oficines públiques. Malgrat això, en llistat aportat pel Govern a preguntes de Compromís, apareix com un dels 11 lloguers en vigor.

Un altre d’ells, també sense ús, és l’edifici del carrer Huerto de Más número 1, antiga seu de la Direcció General de Comerç Internacional i Inversions, edifici tancat des de fa anys i a la porta del qual figura un anunci de lloguer.
En l’altre extrem, Mulet ha reiterat l’existència de desenes de solars i immobles buits a la ciutat també sense ús, com la Residència de Suboficials al carrer Alcalde Tàrrega o la Comandància de Marina del Grau.

Mulet ha demanat explicacions al Govern de per què es mantenen aquests lloguers malgrat no estar usant-se “en teoria, el Govern ens ha passat una llista actualitzada de lloguers, i estem parlant de casos en els quals segurament des de fa 10 anys no s’usen. Això és un malgaste intolerable de diners públics. Ja ens semblava escandalós per exemple el que es paga per certs espais sí que ocupats mentre tenen tancats altres públics que evitarien aquesta despesa, però pagar per alguna cosa en desús és intolerable”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací