El Govern eludeix garantir que la citricultura es beneficiarà del tractat Mercosur que el PSOE avala

409

Actualitat Diària

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat el seu malestar per una resposta del Govern en la qual ve a reconèixer els escassos beneficis que tindrà sobre l’agricultura valenciana acords i tractats de lliure comerç com Mercosur, que el PSOE defensa acríticament en tots els àmbits.

La coalició va recordar a l’Executiu el contingut de l’acord d’investidura entre PSOE i Compromís signat a principis del present any en què els socialistes es comprometien a sostenir la defensa de l’agricultura valenciana exigida per Compromís. Mulet els va recordar que inclou la valoració prèvia d’impactes ambientals, socials, econòmics i polítics en la seua incidència en la cadena de valor del sector agroalimentari, especialment sobre productes com l’arròs, els cítrics i altres productes ramaders i agrícoles. “La resposta no concreta els beneficis per a sectors claus en l’exportació de productes valencians”, remarquen.

També la necessitat que existisca una reciprocitat entre les exigències comunitàries als seus agricultors i la que es demana a les importacions de tercers països. “En l’actualitat això no ocorre i ens trobem amb denúncies de les organitzacions agràries per incomplir-se aquesta reciprocitat i permetre l’entrada d’aliments amb productes prohibits a la Unió Europea. Que el Govern admeta que ens trobarem amb els mateixos problemes de fungicides i absència de tractament en fred que amb els tractats amb Sud-àfrica, ens fa augurar un balanç contrari a cultius com el de l’arròs o els cítrics i, lamentablement, de nou situacions injustes”, adverteix Mulet.

Per al senador valencianista l’experiència prèvia quant a tractats “fa témer nous incompliments, falta de control i impotència en les respostes, ja que la Unió Europea estarà subjecta a complir la seua part de requisits i normes, encara que l’altra part els incomplisca”.

La coalició rebutja la competència deslleial i afirma que, de nou, l’agricultura mediterrània serà la principal perjudicada d’aquests tractats i ha exigit estudis més focalitzats, rigorosos i plurals per a conèixer els efectes sobre sectors productius com la citricultura, l’oli d’oliva, sector carni o la citricultura valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací