Compromís proposa a l’Estat que les ajudes i beques es vinculen al Salari Mínim Interprofessional

459

Actualitat Diària

El diputat a les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha presentat una iniciativa en què proposa que les ajudes i beques de l’Estat i el País Valencià es vinculen al Salari Mínim Interprofessional (SMI) i no a L’Índex de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) i demana al govern de l’Estat la seua derogació.

L’Índex Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) és un índex de referència per a l’assignació d’ajudes i subsidis en funció dels ingressos a Espanya, com ara el subsidi de l’atur o les beques i altres subvencions o ajudes públiques.

Fins 2014 l’indicador usat per a este tipus d’ajudes, subsidis i beques era el SMI que fou abandonat per l’IPREM a través del Reial Decret 3/2004 per a la racionalització de la regulació del salari mínim interprofessional. Esta modificació es feu per a poder incrementar el Salari Mínim Interprofessional a un ritme més accelerat sense que suposara cost per a les administracions.

Segons Carles Esteve, “la realitat és que en este temps el SMI ha pujat un 93.8%, de 490 euros a 950, però l’IPREM només un 22.6%, de 460 euros a 564.90, i esta diferència de revalorització acaba suposant un greuge per a les persones més vulnerables que depenen de subsidis, ajudes i beques vinculades a l’IPREM”.

El diputat valencianista, Carles Esteve, destaca que “les pujades dels índex de referència per a una vida mínimament digna ha d’arribar a totes les persones i, en esta tasca, les administracions públiques han d’assumir el seu paper de redistribuidores de la riquesa.”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací