Actualitat Diària
La coalició va recordar a l’Executiu el contingut de l’acord d’investidura entre PSOE i Compromís signat a principis del present any en què els socialistes es comprometien a sostenir la defensa de l’agricultura valenciana exigida per Compromís. Mulet els va recordar que inclou la valoració prèvia d’impactes ambientals, socials, econòmics i polítics en la seua incidència en la cadena de valor del sector agroalimentari, especialment sobre productes com l’arròs, els cítrics i altres productes ramaders i agrícoles. “La resposta no concreta els beneficis per a sectors claus en l’exportació de productes valencians”, remarquen.
També la necessitat que existisca una reciprocitat entre les exigències comunitàries als seus agricultors i la que es demana a les importacions de tercers països. “En l’actualitat això no ocorre i ens trobem amb denúncies de les organitzacions agràries per incomplir-se aquesta reciprocitat i permetre l’entrada d’aliments amb productes prohibits a la Unió Europea. Que el Govern admeta que ens trobarem amb els mateixos problemes de fungicides i absència de tractament en fred que amb els tractats amb Sud-àfrica, ens fa augurar un balanç contrari a cultius com el de l’arròs o els cítrics i, lamentablement, de nou situacions injustes”, adverteix Mulet.
Per al senador valencianista l’experiència prèvia quant a tractats “fa témer nous incompliments, falta de control i impotència en les respostes, ja que la Unió Europea estarà subjecta a complir la seua part de requisits i normes, encara que l’altra part els incomplisca”.
La coalició rebutja la competència deslleial i afirma que, de nou, l’agricultura mediterrània serà la principal perjudicada d’aquests tractats i ha exigit estudis més focalitzats, rigorosos i plurals per a conèixer els efectes sobre sectors productius com la citricultura, l’oli d’oliva, sector carni o la citricultura valenciana.