ActualitatDiària
Vila-real acollirà els dies 8, 9 i 10 de juny el festival Vila-real en dansa, que arriba a la seua setena edició amb novetats per a seguir consolidant-se com un dels esdeveniments de referència a la Comunitat Valenciana i a tot el país.
El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i la directora artística del festival, Pepa Cases, han desgranat la programació, que arriba carregada de novetats, com les noves ubicacions en les quals se celebrarà per a acostar-se a tots els públics.
Abans de l’inici oficial, l’esdeveniment arriba als instituts, amb l’activitat Dansa als IES, que se celebra els dies 7 i 8 en els instituts Miralcamp, Broch i Llop i Francesc Tàrrega. “Si els joves no vénen al festival, el festival va a ells”, afirma Cases, qui assegura que amb la representació d’aquestes peces “descobriran aquesta disciplina”.
A més, el dimecres 6 i dijous 7 s’oferirà un workshop de dansa contemporània breu per als alumnes de la Escola Municipal de Dansa (EMD) i el divendres 8 el protagonista de la jornada serà el Projecte Simbiosi, que arriba a Vila-real. L’Auditori acollirà la representació de Redwind es representarà a les 20.15 hores i tancarà la jornada la Nit de tertúlia, amb la presentació de diversos projectes en la Casa dels Mundina, que per primera vegada també s’obri com a espai a la dansa.
El dissabte, a més de dos workshops en el Termet al matí, hi haurà una sessió de Dansa al Carrer en la plaça de la Vila i a les 20.00 hores començarà la I Jornada de dansa breu, amb diverses actuacions, en l’Auditori. Tancarà el dia la Nit Dance, a la Casa dels Mundina, amb una nova actuació.
El festival conclou el diumenge, amb la sessió de Dansa en família, a l’Auditori, on hi haurà un espectacle i taller, a la qual seguirà una nova representació de Dansa al carrer a la vesprada, en la plaça de la Vila, seguida de la II Jornada de Dansa Breu, amb tres actuacions i la projecció de Vila-real en dansa 2017, en l’Auditori.
“Cal recordar que tots els esdeveniments programats al llarg d’aquests dies són gratis i oberts a tots els públics, perquè la cultura no és un luxe i ha d’arribar a tots”, assenyala Pérez, qui destaca que “és un orgull comptar amb una activitat cultural d’aquest nivell a Vila-real, l’únic festival amb aquest format de tota la Comunitat”.
A més, Pérez felicita a l’organització de Vila-real en dansa per “arribar fins als centres educatius, perquè l’educació és fonamental a l’hora de crear persones que estimen l’art i gràcies a aquest esdeveniment podrem seguir avançant en cultura”.
Per la seua banda, Pepa Cases remarca l’obertura del festival, “que a més arriba a nous espais per a estar més en contacte amb la gent, obrint la porta a dansa en el carrer i en altres punts de la ciutat perquè la gaudisquen persones de totes les edats”.
Entre els artistes que actuaran hi ha un gran elenc arribat des de Brasil, Alemanya, Euskadi, Galícia, Catalunya, Tenerife, Mallorca i Pamplona, entre d’altres. “Esperem que els veïns de Vila-real i de la comarca s’animen a participar i que prompte puguem tenir companyies de dansa pròpies de Vila-real sorgides d’aquesta iniciativa”, conclouen.