El Dia Internacional dels Museus comença al Belles Arts de Castelló amb visites guiades

351

Recorreran el museu mostrant obres sobre la salut, la igualtat i la interculturalitat

Actualitat Diària

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i 6 municipis més col·laboren per a organitzar el Dimcas, el Dia Internacional dels Museus a les comarques de Castelló.

El Museu de Belles Arts de Castelló comença a celebrar-ho posant en marxa les noves visites guiades per la col·lecció permanent. “Una oportunitat de conéixer les obres del Belles Arts fent un recorregut temàtic guiat per Victoria Falcó, que ens farà descobrir molts detalls ampliant la visió del que tenim davant i enriquint la nostra mirada”, ha destacat el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, que ha assenyalat que “totes les activitats del Dimcas estan pensades per a mostrar la cultura amb respecte i professionalitat i impulsades des del servei públic”.

Les noves visites guiades didàctiques estan dedicades a la salut, la igualtat de gènere, la interculturalitat i la crisi climàtica. Aquestes guies permetran als visitants adquirir un coneixement més ampli de la col·lecció des d’aquests àmbits alhora que pretenen contribuir a fomentar la diversitat, la sostenibilitat i la participació de les comunitats. La presentació de les guies tindrà lloc aquest dimecres 17 de maig a les 18.30 hores, amb la participació de Victoria Falcó, creadora d’aquests recorreguts. El primer d’aquests recorreguts serà el dimarts 30 de maig, a les 18.30 hores, quan, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, es farà una visita didàctica dedicada a aquesta temàtica. Ja en el mes de juny, serà el torn d’un recorregut didàctic dedicat a la crisi climàtica.

El Museu de Belles Arts de Castelló continua al llarg d’aquesta setmana celebrant el Dimcas amb el concert, aquest dimecres 17 de maig a les 19.30 hores, ‘Free Impro’ del Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló. La música continuarà el divendres 19 de maig, a les 19.30 hores, amb Sara Águeda, que presentarà ‘L’arpa de la nostra terra’. Una proposta que ens portarà danses i cançons que contenen harmonies i ritmes de la música tradicional. Divendres i dissabte tindran lloc les jornades de formació ‘La biblioteca itinerant’. Una proposta específica per als docents dels centres educatius que acolliran al llarg de l’any aquest projecte.

Finalment, per motius aliens a l’IVC, ha quedat suspesa l’activitat prevista al Museu de Belles Arts de Castelló amb Elvira Lindo, programada per a aquest dijous 18 de maig.

També l’Espai d’Art Contemporani de Castelló s’uneix al Dimcas i farà l’obertura, aquest dissabte 20 de maig a les 12.00, de l’exposició ‘Sneckdown’, una mostra col·lectiva que reuneix el treball de nou artistes joves internacionals que aborden diversos punts de contacte entre la identitat i l’espai públic, partint d’un qüestionament compartit de la representació. A les 12.30 hores es farà una visita guiada a la mostra.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací