El Consell trasllada als sindicats que el salari del personal empleat públic pujarà un 2% en 2022

488

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la directora general de Pressupostos, Eva Martínez, han traslladat als i les representants dels sindicats de la Taula General de Negociació I que l’avantprojecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2022 contempla un augment salarial del 2% per al personal empleat públic.

Així ho ha anunciat la responsable de Funció Pública del Consell durant la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el màxim òrgan de diàleg social de la Generalitat i les centrals sindicals dels quatre sectors públics, és a dir, Administració general, Sanitat, Educació i Justícia. A la trobada ha assistit també el director general de Funció Pública, David Alfonso.

L’augment del 2% s’aplicarà a les retribucions de les plantilles de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, així com les societats mercantils de titularitat autonòmica, les entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic, centres educatius concertats, les universitats i centres universitaris dependents de la Generalitat, en total, a unes 193.000 persones i tindrà una quantia aproximada de 197 milions d’euros.

A més, l’avantprojecte contempla que les entitats i persones jurídiques afectades per la norma podran realitzar aportacions a plans de pensions, d’ocupació o contractes d’assegurances col·lectives sempre que l’increment no superi el 2 per cent respecte a l’anualitat anterior.

D’altra banda, Gabriela Bravo ha detallat als i les representants sindicals les modificacions tècniques que, en matèria de Funció Pública, es proposaran per a la seva inclusió en l’avantprojecte de Llei de Mesures d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat per a 2022.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací