El Consell tanca tota l’hostaleria els pròxims 15 dies per a frenar l’avanç dels contagis a la Comunitat

433

Actualitat Diària

La Generalitat Valenciana ha decideixo en la Mesa Interdepartamental de Sanitat tancar l’hostaleria per a frenar l’avanç dels contagis de coronavirus. També ho faran els centres esportius, així com el comerç no essencial el farà a les 18.00 de la tarda. Les noves restriccions entraran en vigor dijous que ve a les 00.00 hores i es mantindran en vigor durant 15 dies.

La incidència acumulada de 896 contagis per cada 100.000 habitants en l’autonomia, i la pressió assistencial –on els pacients Covid representen el 72,7% en les UCI valencianes, ja desbordades. — d’aquestes últimes setmanes han portat a l’Executiu valencià a endurir aquestes mesures.

A més, segons ha anunciat el president, Ximo Puig, també donaran el vistiplau a avançar el toc de queda a les 20.00 hores. Aquesta eina la discutiran en la reunió del dimecres les autonomies amb el Govern, ja que representa una modificació de l’Estat d’Alarma, decretat fins a maig.

Puig també ha assenyalat que s’aixeca el perimetraje dels municipis on la incidència era més alta durant almenys dues setmanes més, entre ells els quatre de Castelló: Borriol, Xèrica, Atzeneta del Maestrat i Soneja.

El president lamenta que quan han passat 14 dies de les últimes mesures, s’observa que els nivells de contagis estan disparats, per la qual cosa és el moment «de prendre noves restriccions perquè no han estat suficients i ho fem amb un greu dolor».

«Desembre i el Nadal han suposat una intensificació de la pandèmia. Ara hem de tallar els contactes socials que són els que generen més contagis», ha manifestat el cap del Consell.

Descarten un confinament domiciliari

D’altra banda, Puig ha descartat un confinament domiciliari perquè «és una situació que va més enllà d’un simple tancament, provoca un altre tipus de malalties i més conseqüències econòmiques». A més, «el Govern central també el descarta».

El president també ha demanat «pruedencia» als valencians, i ha demanat que qualsevol imprudència ciutadana acaba tenint conseqüències per a molts. Ha lamentat que les denúncies per incompliment de les normes sanitàries ha crescut durant els últims dies.

Barceló: «La situació és molt dolenta»

Per part seva, la consellera de la Sanitat, Ana Barceló, ha titllat la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana com «molt dolenta». Ha lamentat que dels 29 municipis perimetrados fa un parell de setmanes, tan sols tres han aconseguit reduir les infeccions en les dues setmanes en les quals han estat tancats.

«Hem d’esforçar-nos, però cal derrocar aquest mur de contenció que ens porta la malaltia i demanem el compromís de tots els ciutadans», ha liquidat la consellera.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací