El Consell destinarà 20 milions d’euros en ajudes per a explotacions agràries afectades per la DANA

868

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat el decret pel qual s’estableixen les bases reguladores i el procediment de concessió i pagament d’ajudes urgents, per valor de 20 milions d’euros, destinades a les explotacions agrícoles i ramaderes que es van veure afectades pel temporal de Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) ocorregut en la Comunitat Valenciana entre els dies 11 i 14 de setembre de 2019.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a informar dels acords aprovats pel Govern valencià, ha explicat que en el decret s’estableixen les condicions per a la concessió de les ajudes, que ascendeixen a “un import global màxim de 20 milions d’euros, amb possibilitat d’ampliació”.

En aquest sentit, Oltra ha indicat que s’ha fixat “un límit de 8.000 euros per sol·licitud”, que es calcularà en funció de l’informe pericial sobre les valores dels danys que preveu el decret, de manera que “les ajudes podran arribar fins al 35% dels danys”.

Seran beneficiaris de les ajudes els titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes qualificades com a PIME, que es troben en els termes municipals que hagen patit danys en elements afectes a l’explotació no assegurables en el vigent Pla d’Assegurances Agràries Combinades.

La vicepresidenta ha informat que les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini de dos mesos, a partir de l’entrada en vigor del decret, en les oficines de la Coordinació de la Postemergència habilitades per la Generalitat, als ajuntaments o per via telemàtica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací